4226 лв. събраха за Стохата рок звездите от концерта в Перник

65296-632x358

4226 лева е сумата, която събраха приятелите на пернишкия рокаджия Стоян Стоев-Стохата от благотворителния концерт. По 10 лева за възрастни и 6 лева за дете струваха билетите, а сумата ще бъде внесена по разкрита на името на Стоян сметка в банка в града.
В благотворителната инициатива се включиха Б.Т.Р., Милена Славова, Васко Кръпката, „Подуене блус бенд”, Фънки, „Черно фередже”, Д2, „Аналгин”, „Бед сити” и „Стрикс”. Стоян също опъна жици и изуми публиката с виртуозно изпълнение на парчетата, а тя го възнагради с бурни аплодисменти.
Преди началото на концерта кметът на Перник Иван Иванов лично връчи на бившия музикант ключ от новото му жилище. Той обаче все още не се е нанесъл в него, защото ремонтът на апартамента продължава и в момента. Очаква се обновяването да приключи до края на седмицата.
Преди близо десетина години Стоян Стоев претърпява тежка катастрофа. След нея го оперират няколко пъти, но в крайна сметка остава с 91% инвалидност. Негов настойник става майка му. Преди 2-3 години жената умира, тогава китаристът остава да живее сам.

Измамници използват безпомощното състояние на Стоян и му отнемат апартамента. За известно време той остава на улицата и спи в парка на сцената, където някога е свирил. Истински приятели го спасяват от мизерията, в която е изпаднал, и го връщат към живота. А с концерта го направиха най-щастливия човек на Земята.

struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене