Осъдиха сервитьорка от Дебрен

съд благоевград

Районен съд-Гоце Делчев осъди сервитьорка, откраднала оборота на заведение „Ванита“. Туркиян Альова от гърменското село Дебрен ще трябва да върне 475.35 лева, както и да плати 200 лева глоба.Решението е на съдия Валентин Божинов.

На 3 ноември 2013 година келнерката, вместо да отчете оборота от смяната си, решила да си тръгне с парите. В съдебна зала 24-годишното момиче не се призна за виновно, въпреки представените доказателства от колегите й и от собственика на ресторанта Иван Ежков.

Във въпросната вечер тя е била на смяна и в края на работното време данните от касовия апарат бил с натрупан оборот от 475.35 лева. Барманът изчакал известно време Туркян Альова да отиде да отчете при него парите, но се оказало, че тя се е измъкнала от ресторанта, без да се обади на никого.

Всички опити на собственика на заведението, който бил уведомен за  кражбата още същата вечер, и на бармана да се свържат със сервитьорката-беглец, останали напразни, защото телефонът й бил изключен.

И през следващите дни джиесемът на Туркян Альова останал безмълвен и тя не отговаряла на повикванията. Скрила се дори от колегите си, които се притеснили, че й се случило нещо лошо.

В хода на делото крадлата заявила, че същата вечер оставилапарите от оборота в чашка на бара и отрекла да си е тръгнала с тях. Келнерката дори се оплакала, че след смяната се прибрала без една стотинка в джоба и се наложило шофьорът на таксито, който я закарал до квартирата й, да я чака тя да вземе от дома си пари, за да му плати.

В крайна сметка съдът призна Альова за виновна. Сервитьорката бе осъдена да върне откраднатия оборот заедно с лихвите в размер на 474, 35 лева, както и да плати глоба от 200 лева.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене