Ексклузивно интервю с пребития кардиолог от Петрич д-р Великов: Ударих полицай при самозащита, биха ме зверски, завързан с белезници и с фланелка на главата в стая без камери

_thumb

Председателят на ПК по здравеопазване д-р Хр. Френгов

Полицаите ме биха зверски, завързан с белезници, с фланелка на главата ми, за да не ги виждам и в стая, в която предполагам няма камери. Не само ребрата ми са счупени, имам счупени синуси, околоочна орбита и травми навсякъде., това заяви от болничното легло д-р Великов, кардиологът, за когото съобщихме рано днес. Въпреки, че едва говореше успяхме да направим кратко интервю по телефона:

Д-р Великов, разкажете какво се случи?

Не желая да се впускам в подробности, а пък и ми е ужасно трудно да говоря в момента.

Защо нападнахте полицая, това е служител на реда, изпълняващ задълженията си?

Ударих го при самозащита, не можете да си представите как бият тези хора. Човешко е да се браниш, още повече те ми крещяха “ Сега ще умреш „, казали на сестра ми, че ще ме застрелят и ще ме увисят на вратата на клетката!

Какъв беше скандалът у вас, та се е наложило да викат полиция?

Това не го коментирам, все пак са лични неща.

Полицаят също има тежко нараняване на горната устна, знаете ли?

Казах ви ударих го при самозащита! Аз бях сам те много, какво повече да обяснявам!

Видяхте ли, кои са точно?

Нали ви казах, че бях с фланелка на главата, като по филмите, удрят те без да ги виждаш! Интересно ми е какъв запис сега ще извадят, нали навсякъде да длъжни да имат камери.

Ще съдите ли някого?

Естествено, сестра ми е в шок, как ще и казват такива страшни неща, как ще бият така, къде се намират, всеки греши, но никой няма право да бие така жестоко още повече органи на реда.

Благодаря ви и скорошно оздравяване! /Доктор Великов отказа да бъде сниман, но видът му е страшен, лицето му е синьо, едва се движи………./

Разговаря П. Петрова

Преди малко битият д-р Чавдар Великов се показа на вратата на реанимация на петричката болница. Той бе придружен от главната сестра на общинското заведение. Пред вратата на отделението кардиологът заяви, че не желае да бъде сниман, такова бе категорично изявеното желание и на медицинската сестра. Докторът и придружителката му заявиха, че са в процес на консултации с адвокат за завеждане на наказателно дело срещу полицаите.

Докторът не спомена имена. Потърсихме за коментар и управителя на МБАЛ „Рокфелер„ д-р Тодорка Икономова. Тя бе заедно в кабинета си с председателя на ПК по здравеопазване д-р Христо Френгов. Двамата заявиха следното: Доктор Великов е високо ценен специалист. За съжаление той бе прокуден от безхаберието на управниците ни. Да оставим д. р Великов да се лекува и оздравее!”

Венци Методиев

www.struma.com

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене