След дълъг разговор Бойко-Радан: Вучков си отива, наследникът му ще бъде от ГЕРБ!

20150305.tglopytplk

Новият министър на вътрешните работи ще бъде гласуван след седмица. Това заяви в кулоарите на парламента днес неформалният лидер на Реформаторския блок Радан Кънев. Снощи двамата с премиера Бойко Борисов са имали дълъг разговор.Оставката на вътрешния министър Веселин Вучков е недвусмислена и няма връщане назад, стана ясно от думите на Кънев. Това по-скоро ще накара Реформаторския блок да гласува „за“ рокадата на върха на силовото ведомство.

На въпрос на БЛИЦ дали Бойко Борисов е приел настояването на реформаторите да има нов главен секретар на МВР и нов шеф на ДАНС, Радан Кънев отговори уклончиво: „Реформите ще продължат“. На още по-конкретно питане, пое ли премиерът ангажимент, че ще смени Владимир Писанчев и Светлозар Лазаров, съпредседателят на парламентарната група на РБ избяга от директния отговор и отново повтори, че депутатите имат уверение от Борисов, че реформите ще продължат.

Радан Кънев е категоричен, че следващият вътрешен министър трябва да е от ГЕРБ и най-добре заедно с неговата кандидатура да бъдат готови и предложенията за нови шефове за постовете председател на ДАНС и главен секретар на МВР.

Минути по-късно, отново в кулоарите на Народното събрание, Цветан Цветанов от ГЕРБ заяви, че премиерът ще вземе „най-доброто решение“. На въпрос на БЛИЦ дали Писанчев и Лазаров трябва да бъдат сменени, той отговори, че ще преценим по действията на Бойко Борисов.

www.blitz.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене