Ето поредната грозна религиозна провокация!

news77777(17)

Часове наред изсипана карантия стои пред вратата на Джамията в Благоевград, преди минути в мюсюлманския храм нямаше никой, които да отвори вратата и да разчистят свинските крачета и две кървави свински сърца. Този акт бе извършен в деня на националния празник на България 3-март, в който празнуваме 137 години от Освобождението на България. Само преди два дни от ДПС разпространиха декларация, в която остро осъдиха расистките и цинични надписи, с които бе осквернена джамията в Гоце Делчев.

Действията на вандалите бяха осъдени от всички партии. Днес отново сме свидетели на поругаване на мюсюлманска светиня. Полицията ще изяснява случая, който е грубо погазване на свободата на вероизповеданията и обида към етническа общност. Този акт на религиозен вандализъм е безпрецедентен за Благоевград, където никога до сега не е имало подобни проблеми от това естество. На входната врана на ислямския храм има изрисуван и пречупен кръст, явно дело на същите лица, извършили посегателството.

„Реджеп го няма, по село си е, и няма кой да изчисти. Грозна работа“, коментираха хора от съседните къщи, които казват, че извършителите са действали през нощта, защото през деня постоянно има хора и никой не е забелязал нещо нередно.

Димитър Христов/www.struma.com/

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене