Петричките политици обединени за националния празник

_thumb (1)

Политическите партии дадоха нагледен пример за толерантност на националния празник – 3-ти март.. Лидерите на парламентарно представените партии, много граждански сдружения, ветерани от войните, граждани на Петрич сведоха глави пред паметника на загиналите за освобождението и поднесоха цветя и венци. Тържествената програма започна с мажоретки и рецитал на децата от ОДК.

Кметът инж. Вельо Илиев поздрави всички с кратко слово Първи поднесе букет цветя народният представител от ПП ГЕРБ инж. Димитър Танев. Веднага след това венци на признателност поставиха пред постамента кметът В. Илиев и председателят на ОбС Благой Калъпсъзов. Заслужените аплодисменти бяха за представителя на сдружението на ветераните от войните. На колене петричани сведоха глави в знак на признателност за всички загинали в освобождението на България.

Тази година направи добро впечатление големият брой присъстващи на тържеството, което се състоя на площад „Македония”. Децата от ОУ „Христо Смирненски“, възпитаниците на ОУ ”Гоце Делчев„ с директор Цонко Манчев през цялото време развяваха знаменца с цветовете на българското знаме.

Венци Методиев

www.struma.com

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене