Гоцеделчевска надежда в борбата спечели сребро на републиканско първенство

main_b

Младата надежда в борбата Димитър Христов се представи повече от отлично и за малко не спечели финала на републиканското първенство във Враца с коравия борец от град Перник Мартин Кирилов.

Състезателят от Гоце Делчев успя да преодолее няколко съперници преди това, въпреки контузията в кръста, получена преди дни.

За съжаление силите на Митко не издържаха на финала, но все пак надеждата остава, тъй като тепърва предстои голямото състезание, което ще определи кой ще представлява България на Европейското първенство за младежи.

Младият шампион от Гоце Делчев бе спонсориран в подготовката си за това състезание от местното ръководство на БСП.

Талантът тренира в град Самоков, където има много добра борческа школа. Той е републикански шампион за 2013 г., втори през 2014-а, а през изминалата година печели и най-силния международен турнир за борба в България – „Васил и Георги Илиеви”.

Митко Христов е в полезрението и на националния отбор мъже, като лично с него се е срещнал Армен Назарян. Дали ще има първи европейски шампион в борбата от Гоце Делчев зависи най-вече от него, но и от подкрепата, която той получава, тъй като голям спортсе прави не само с талант и упоритост, но и с пари.

От местното ръководство на левицата се заричат да не оставят младата ни надежда и за в бъдеще и да направят каквото могат, за да подпомогнат неговите успехи.

Председателят на БСП-Гоце Делчев Валери Сарандев сподели също, че очаква завършването на многофункционалната спортна зала до края на годината, да окаже положително въздействие върху всички видове спорт развивани в общината, които ще получат заслужена подкрепа.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене