Българчето, което разплака с песента си за 3 март всички родолюбци по света, мечтае да живее в родината на майка си: Като порасна искам да живея в Трън

109539-pesen-za-3-mart

Българчето, което разплака с песента си за 3 март всички родолюбци по света, мечтае да живее в родината на майка си. Малкият Виктор сподели пред Нова телевизия, че обича България и иска един ден да се установи тук. „В България има много хубави полета и безплатна вода. Има и хубави коне“, каза талантливото българче.

„За мен България е като един прибог, но на земята. Като порасна искам да живея в Трън. Защото там на мама таткото почти построи една къща, ама умря, преди да я построи цялата. Аз искам да я направя тая къща“, сподели момчето.

„Знам, че много хора не искат да живеят в България. Защото в България няма пари. Ама аз харесвам България и искам да съм в България“, допълни Виктор.

Запитан какво знае за 3 март, малкият родолюбец отговори: „На 3 март България се е освободила от турците. Това е важен ден. Искам да кажа на всички българи – честит 3 март и да имате много хубави дни“.

Виктор е роден и живял досега само в Ню Йорк и само три пъти е идвал в родината на майка си. 8-годишното момче записва песен, която просълзява всички български емигранти по света. Тя бързо става хит сред сънародниците ни в интернет и то точно в навечерието на националния празник 3 март. Над 23 хиляди души са гледали видеоклипчето само за ден-два. През пролетта на 2014-та година, когато разбира, че майка му е купила билети за ваканция в България и за трети път в живота си ще се върне в родината си, Виктор съчинява своята песен за България. Музиката е изцяло негова, а за текста му помага майка му, Кристина Велинова – поетеса, която има записани доста песни по нейни текстове през 90-те.

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене