СЛЕД АТАКАТА НА 20 УПРАВНИЦИ СРЕЩУ ОбС – ПЕТРИЧ! Кметът на Кавракирово Ал. Треновски: Оттеглям се от поста председател на Сдружението на кметовете заради недоверието на колегите към мен

64649-632x358

Александър Треновски

В първия работен ден след празниците кметът на петричкото село Кавракирово Александър Треновски се оттегля от поста председател на Сдружението на кметовете на населени места в община Петрич. Това се случва, след като на 20 кметове на села на пресконференция обвиниха общинските съветници, че са орязали необходимите за населените места средства в приетия общински бюджет за 2015 година.

Вчера самият Треновски потвърди пред репортер на „Струма”: Оттеглям се от поста председател заради оказваното в последно време от страна на колегите в сдружението недоверие към мен и заради отправените към мен обвинения в предателство, за което няма абсолютно никакви основания. Освен това си имам достатъчно ангажименти, което няма да ми позволи да отделям достатъчно време на сдружението.

Започнаха да ме обвиняват в предателство, защото аз бях против провеждането на тази пресконференция по този начин. Аз заявих пред колегите си, че не трябва да се конфронтираме със съветниците, а да се постараем да намерим с тях конструктивно решение на проблемите. Да, проблеми има, но те трябва да се анализират и да се поставят обосновано и аргументирано след добра подготовка и със спокоен тон. От конфронтацията с Общински съвет губи като цяло общината.

Надявам се обществеността да не свързва проведената в четвъртък пресконференция с името на Сдружението на кметовете. Това не беше пресконференция на сдружението, а на самите кметове, заключи Треновски.

Декларацията и подготовката на пресконференцията на селските кметове са били обсъждани бурно преди няколко дни в кабинета на общинския служител, отговарящ в Общинска администрация за работата с управниците на села, Туфчо Сандъкчиев. Споровете между кметовете продължили и след самата пресконференция в четвъртък. Една част от тях упрекнали колегите си, че са се изказали недостатъчно подготвено и аргументирано.

Оценката на няколко от кметовете била, че пресконференцията е била лошо подготвена, за което хвърлили вината върху председателя на сдружението Треновски. Обвинили го, че не е направил достатъчно за пресконференцията. Той отговорил, че тя не се организира от сдружението, а от кметовете.

Обиден от нападките и проявеното неразбиране към неговата позиция, Треновски заявил, че в първия работен ден след празниците ще свика събрание на сдружението, на което ще постави въпроса за оттеглянето си и за избор на нов председател.

Вчера председателят на Общински съвет – Петрич Благой Калъпсъзов коментира лаконично пресконференцията на кметовете, за което вчера „Струма” подробно писа: „Заедно с колегите съветници след празниците ще се съберем да се запознаем с пълния текст на изявленията на пресконференцията, защото става дума за много информация, за сериозни неща. След това ще решим как да процедираме по-нататък и ще излезем с официална позиция”.

struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене