Кметът В. Илиев: От Националното Сдружение на общините подкрепят Петрич за заем от 150 000 лв за болницата

_thumb

Днес кметът на Петрич инж.Вельо Илиев съобщи, че от Националното сдружение на общините са подкрепили Петрич в искането за отпускане на допълнителен кредит в размер на 150 000 лв. Средствата са от републиканския бюджет и представляват само част от изискуемата сума. Община Петрич отговаря на всички критерии за отдалеченост, което е основно за финансиране на здравни заведения. Кметът на Петрич поясни, че средствата не са гарантирани на 100 %, а се очакват да постъпят в хазната на община

Петрич, за разрешаване на наболелия финансов колапс, налегнал общинското дружество. НСО ще бъде гарант пред Министерството на финансите, за отпускане на спешния кредит от 150 000 лв за покриване на борча на болницата в Петрич. Инж. Илиев коментира и темата за искането на селските управници за актуализация на общинския бюджет. ”Бюджетът се актуализира на всеки три месеца, на полугодие и на година. Така, че искането им е основателно.”, каза градоначалникът.” А, всяко навременно изграждане на обект по селата –какво е?

–Не е ли актуализиране на бюджета!, попита в отговор на колегите си той. Припомняме, че гласуваните над 1 000000 лв за общинско дружество Рокфелер в бюджета предизвикаха брожения сред управниците на населени места в община Петрич, за което информирахме вчера.

Венци Методиев/www.struma.com

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене