Вигенин: Недопустимо е МВР да се намесва в казуса с д-р Владимир Пандев

main_b
„Не е законосъобразно полицията в Благоевград да се намесва в дейността на търговско дружество“, заяви от парламентарната трибуна народният представител от Благоевград Кристиан Вигенин.
„Наясно ли сте, че МВР с действията си става съучастник в съмнителна акция на Министерството на здравеопазването, чиято цел очевидно е да защити икономическия интерес на частна структура, която иска да блокира създаването на ново звено – кардио-инвазивен център в МБАЛ-Благоевград в ущърб на интересите на гражданите?“, обърна се Вигенин към министъра на вътрешните работи.
Народният представител подчерта, че многобройните проверки на дейността на изпълнителния директор д-р Владимир Пандев не са установили нарушения, не са издадени административни актове, а с действията си по отстраняването му МЗ е създало юридическа каша.
Повод за въпросите към министър Вучков е издаденият предупредителен протокол от ОД на МВР, с който на д-р Пандев се забранява да подписва каквито и да е документи свързани с дейността на болницата. Вигенин информира, че има становището на Министерството на правосъдието, от което става ясно, че д-р Пандев следва да изпълнява функциите си до вписване на нов изпълнителен директор в Търговския регистър, каквото не е извършено.
От своя страна министър Веселин Вучков не даде ясен и категоричен отговор защо и на какво основание полицията се е намесила в казуса с д-р Пандев. Той бе лаконичен в отговора си, като показа, че не е запознат в детайли с проблема в МБАЛ- Благоевград. Мая Манолова изтъкна, че дружеството е в добро финансово състояние, благодарение на усилията на д-р Пандев и причина за отстраняването му е, че е свързан с БСП, а не с ГЕРБ.
„Полицията се превръща в средство за решаване на търговско-правни спорове, а това е недопустимо“, заяви Манолова. В своя отговор министър Вучков се оправда, че действията на МВР са координирани с прокуратурата и се съгласи, че не е редно полицията да се превръща в арбитър в търговско-правни спорове.
Вигенин и Манолова са отправили питане и към министъра на здравеопазването за кадровата политика в държавните болници.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене