Свържете се с нас

Политика

ОбС Благоевград обяви конкурс за управители на лечебни дружества

Публикувано

на

109453-sesia-obs-11

Кандидатите за управители на общинските лечебни дружества могат да подават документи в едномесечен срок. Желаещите да се явят на конкурс за управленческите постове пък ще могат да го направят ако отговарят на няколко критерия. . Това стана яснo по време на днешната сесия на ОбС Благоевград.

 „Сред изискванията към кандидатите са да притежават образователно квалификационна степен Магистър по медицина в нужното направление, квалификация по здравен мениджмънт; да имат най- малко 5 години трудов стаж като лекар по съответното здравно направление и други.”, каза Радослав Тасков, председател на ОбС Благоевград.

 

Припомняме, че конкурси са назначени за управители на СБАЛ на пневмофизиатрични заболявания, Център за кожно венерически заболявания, Център за психично здраве СБАЛО „Св. Мина”, Медицински център 1, след като договорите на сегашните управители изтекоха.

Общинските съветници гласуваха днес и поправка на фактическа грешка допусната в решение на ОбС от април, касаеща изграждането на паркинг при новостроящия се спортен комплекс в „Еленово”. Местните депутати решиха и учениците от всички училища в Благоевград да могат да ползват безплатно закрития плувен басейн и останалите обекти в спортния комплекс.

„От МОН поискаха да потвърдим че учениците на 8-о СОУ ще ползват безплатно басейна. Ние решихме всички ученици да го ползват безплатно.”, поясни д – р Атанас Камбитов, кмет на община Благоевград.

 

Кметът Атанас Камбитов заяви, че новия спортен комплекс ще бъда готов най-късно в края на месец юни и съобщи, че стария закрит плувен басейн от 4 седмици отново е затворил врати, поради технически причини.

На днешната сесия общинският съвет в Благоевград  упълномощи съветникът от ГЕРБ – д-р Огнян Чилев, да представлява  общината на извънредното общо събрание на акционерите на МБАЛ Благоевград на 17 март.

Приет беше и планът за действие на община Благоевград за интегриране на ромите (2015-2017 година).

E79 News

коментара

Политика

Политическите партии в община Сандански постигнаха съгласие за състава на Общинската избирателна комисия

Публикувано

на

ПАРТИИТЕ СЕ РАЗБРАХА! В. Цомпова от ГЕРБ оглави ОИК – Сандански, ВМРО и ДПС със заместници, секретарят от БСП

Председателското място е за ПП ГЕРБ, едното зам. председателско е за ВМРО, второто е за ДПС, а секретарят е от БСП. Представителите на ПП ГЕРБ обявиха, че за председател предлагат Весела Цомпова от Струмяни. В. Цомпова все още е председател на Общинската избирателна комисия в община Струмяни, на която мандатът изтича след сформиране на новата ОИК. Тя трябва да предаде цялата документация на секретаря в община Струмяни Иван Секулов. От ВМРО предлагат за зам. председател адвокат Методи Димчев. Секретар остава адвокат Нели Захариева. От ДПС все още не са обявили името на втория зам. председател на Общинската избирателна комисия в Сандански. От „Атака” е номиниран за член адвокат Кичка Манова. Общинската избирателна комисия в Сандански е от 11 членове. До дни предстоят втори консултации и ще бъдат известни имената на всички членове в новата ОИК.

ЛИДИЯ МАНЕВА

struma.bg

коментара

Продължете с четенето

Политика

Лидерът на ”Атака”: Симеонов и Каракачанов ще извиват ръцете на Борисов под диктовката на Цветанов

Публикувано

на

Аз съм против сътрудничество с ВМРО и НФСБ на тези местни избори. Красимир Каракачанов и Валери Симеонов постъпиха по подъл начин. Те може да си сътрудничат, но аз подозирам игра. Те ще бъдат подпомогнати от Цветан Цветанов. Това каза лидерът на „Атака“ Волен Сидеров по НТВ.

Симеонов се е изказал революционно за разграничаване от ГЕРБ. Това е станало след среща между Симеонов и Цветанов на Жеравна. След тази среща Симеонов излезе с информация, че тази есен ще преразгледа сътрудничеството си с ГЕРБ. Значи тези две партии- ВМРО и НФСБ извиват ръцете. Имам данни, че тези две партии ще бъдат подкрепени от структури на Цветанов. Има скърцане в структури на ГЕРБ –  в Русе, в Добрич. Това ще се използва от Цветанов и той неофициално ще ги насочва към гласуване в полза на НФСБ и ВМРО.

Те не смятат, че трябва се крият. Всяка година ходят на събора да се снимат. Симеонов и Цветанов бяха много близки. Симеонов не веднъж е посочвал, че Цветанов трябва да е премиер. Той твърдеше, че трябва да има коалиция между ГЕРБ и патриотите, но Борисов да не е премиер.

Сега нещата излизат наяве. Каракачанов си мълчи, значи се съгласява със Симеонов. Те ще извиват ръцете на Борисов, да искат някакви неща, да търгуват и да търсят някакъв друг вариант с ГЕРБ. Аз нямам свръхпретенции. Не променям и условията на договорката ни.  Трябва да си довършим мандата и да направим пенсиите 300 лв.

В периода на ОП, коалиция създадена от мен, изместихме ДПС от третата позиция в парламента. Сега това не е така. ДПС са дали банкет, когато мен ме изключиха. Не е изключен вариант да се кандидатирам за кмет на София. Няма яснота кой ще се явява от големите партии. Това е ключово място. Няма да играя подли и коварни игри, както го замислят Симеонов, Каракачанови  Цветанов. Не съм чула Мая Манолова да е заявила своята кандидатура. Скокове в различни посоки  да подкрепяме опоненти на ГЕРБ не е невъзможно./provaton.bg/

коментара

Продължете с четенето
Loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

август 2019
П В С Ч П С Н
« юли    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

ПОПУЛЯРНИ