IT проект на община Струмяни получи специалната награда на традиционната годишна церемония “ИТ проект на годината” на Computerworld България

11007438_803074179746963_515059429_n

Най-малката по численост община Струмяни  и най-голямата община в България – София застанаха рамо до рамо, за да получат изключително престижните специални награди на  най-влиятелния източник на информация, предназначен за висшето и средно ИТ ръководство на малки, средни и големи компа­нии, ИТ мениджъри от държавния и частния сектор, професионали­сти във всички сфери на ИКТ – Computerworld България.

Наградите им бяха връчени  от Недялка Йоловска, управляващ директор на ICT Mеdia,  на стилна церемония в хотел „Хилтън” – София  на 25 февруари в присъствието на зам. министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията  Валери Борисов,  ръководители на компании и представители на най-бързоразвиващия се компонент от българската икономика.

11007681_803070636413984_1369464643_n

Наградата на община Струмяни получи IT специалистът Стоян Петков  за въведените електронни разплащания, Столична община получи признание на реализирания Call център, който регистрира сигнали на граждани

.           Носители на голямата награда в корпоративния и публичния сектор станаха проектите на ЗАД Алианц България за внедряване на BPM система-интегрирана с модерна DMS система и с основната застрахователна (core) система на дружеството и  проектът на Софийския университет за Е-дистанционно обучение – в педагогическите специалности на СУ чрез Интегрален университетски център за изследване, създаване и осигуряване на качество на електронното учене в разнообразен образователен контекст (ИУЦЕО) е нова организационна структура в Софийски университет създадена през 2009 г. в партньорство с 13 факултета и екип от 35 преподаватели от СУ. Ръководител на ИУЦЕО е проф. д-р Румяна Пейчева-Форсайт.

DSC00255-1

Сред носителите на голяма­та награда са БИМИС в Агенция „Митници“, системата на НЕК, ИС ”Отворена администрация Ва­рна”, диспечерската GPS систе­ма в Софийски градски транспорт. С приза „ИТ проект на годината“ са отличавани още Национална­та система за спешни повиквания чрез номер 112.

Специална награ­да е получил проектът за въвеждане на IBAN. През 2012 г. победители в конкурса станаха “Интегрирана система за наблюдение на българо- турската граница” на ГД „Гранич­на полиция“ към МВР и въведена­та от „Електроенергиен системен оператор“ (ЕСО) система за дина­мично наблюдение на преносните възможности на електропрово­ди високо напрежение и мн. други.

“ИТ проект на годината” пред­ставя най-значимите ИТ реше­ния, реализирани в български ком­пании и публичния сектор, – сподели след церемонията Стоян Петков, а отличаването на проект на община Струмяни е факт, че за иновативните и съвременни технологии няма пространствени и териториални ограничения. Ние мерим сили с най-добрите и можем да бъдем пионери в електронните услуги въобще на територията на страната.”

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене