Бойко Борисов и Фандъкова на конгреса на партията на Татяна Дончева

20150222.uuvwtyohww

Татяна Дончева

Днешният ден е добър повод да поискаме прошка и да си простим, каза юристката

На Сирни Заговезни Татяна Дончева събра на първи конгрес ръководството и симпатизантите на „Движение” 21 в НДК. Сбирката бе уважена от премиера Бойко Борисов и кмета на София Йорданка Фандъкова.

„Събрахме се случайно на тази дата, защото сега имаше свободна зала , но това пък е добър повод да поискаме прошка и да си простим”, каза Татяна Дончева при откриването на конгреса.

На сбирката в НДК се забелязват още бивши депутати от НДСВ като Минчо Спасов и Станимир Илчев. Социалистите Петър Мутафчиев и Бриго Аспарухов също уважиха форма. Много дейци на културата и известни журналисти са поканени като гости.

Премиерът Бойко Борисов разцелува Татяна Дончева при откриването на конгреса й пожела успех в края на своето поздравление към присъстващите на форума.

„ГЕРБ и „Движение 21” са много различни , но трябва да се научим да разговаряме с различните и да ги уважаваме”, каза премиерът.

В речта си Борисов се спря на тежката ситуация в Гърция и войната в Украйна, които били „утежняващи факти на политическата ситуация в България и света”.

„В тази ситуация всички политически сили трябва да направят така, че да спомогнат за вземане на добрите решения за България. И ние допуснахме грешката да има омраза и вражда, но на днешния ден – Сирни Заговезни, е добре да си поискаме прошка и да си простим”, каза Борисов в словото си.

Премиерът добави, че като лидер на ГЕРБ се е поучил от грешките си. Той е уверен, че Татяна Дончева няма да стане по-кротка и по-разбрана, но е добре „политиците да си сътрудничат, защото утре нещата може да се обърнат и ГЕРБ да бъда в опозиция, а движението на Татяна Дончева да управлява”.

Поздрав към „Движение 21” е получен и от Костадинка Кунева, която е евродепутат от управляващата в Гърция партия СИРИЗА.

Ива НИКОЛОВА, БЛИЦ

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене