Лукарски: Подкрепям заема

106237-bojidar-lukarski

„Заемът е изцяло в полето на фискалната политика и аз съм „за” този заем. Смятам, че министър Владислав Горанов е изключителен професионалист и правилно е преценил ситуацията. Сега въпросът е дали заемът трябва да е в точно такъв размер и за 3-годишен период. Сигурен съм обаче, че ще се стигне до най-правилното решение“. Това заяви министърът на икономиката Божидар Лукарски пред Нова телевизия.

Той уточни, че дискусията по отношение на заема в момента тече в Народното събрание. На въпрос, какви процеси управлява министърът на икономиката в държава, която се храни на 85% от европейски финанси, а останалите от заеми, той заяви, че министерството се грижи за това да осигури климат и правна рамка за съществуването на бизнеса в България.

Попитан, каква икономика има в България, Лукарски посочи, че едно от нещата, което е задача на министерството, е да насърчава инвестиционния процес.

„Има заявени доста сериозни намерения за тези 100 дни, доста чуждестранни инвеститори се завърнаха. Стабилността е едно от основните неща, което е задача на една икономика. Политическата стабилност е това, което привлича инвестициите – без инвестиции няма икономика”, подчерта още министър Божидар Лукарски.

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене