Премиерът в Сандански: България е като жаба в тенджера с вряща вода

63986-632x358

В момента политическите ни опоненти се противопоставят на искания от нас заем, но те нямат минимална финансова компетентност, за да разберат, че той е изключително нужен. Това каза министър-председателят Бойко Борисов при посещението си в Сандански, където той откри VІ-ти зимен университет под надслов „Можем в България”, организиран от младежката структура на ГЕРБ.

„При предишното управление се извърши един метеж и ако не бъде стабилизирана България, ще падне нейния рейтинг”, добави Борисов. Той се надява контрабандата да бъде сведена до нула по време на тяхното ново управление да се увеличат приходите в държавата с 50%. „Забранил съм всякакви волности, трябва да се спазват законите ”, заяви премиерът. По думите му политиците са забравили, че задължително трябва да се плащат дълговете. ГЕРБ не се е върнала отново на власт с празни обещания, а ще продължи започнатото в предишния мандат, до края на 2015 г. ще бъдат готови общи 13 големи обекта в страната. Според премиера, това са – автомагистрала „Марица”, столичният бул.„ Европа” в квартал „Люлин”, Северната тангента, 2-рият лот на магистрала „Хемус” до Ловеч, спортната зала в Русе, както и залите в Пловдив и Варна, заводът за битови отпадъци в София, метрото до Аерогарата, разширението на бул. „Черни връх”, няколко театри и зали в страната. До края на годината се очаква да бъде завършен и спортният комплекс в Благоевград.

Според Борисов внимание трябва да се обърне на енергетиката, от която години наред, са били източвани средства. Премиерът направи сравнение за състоянието на България в момента с това на жаба, сложена в тенджера с вряща вода: „Ако една крастава жаба я сложиш в тенджера с вода и я поставиш на един котлон, на който бавно повишаваш температурата, тя ще кряка и най-накрая ще умре, без да разбере“. Според него България и най-вече енергетиката се намират в такова състояние. „Бавно, години наред, систематично се източва и унищожава паралелно с това, но този разговор не е удобен, а изгодно една партия като политическа партия ГЕРБ да й го сложиш този проблем и да кажеш, че те са виновни ”, добави Борисов.

По думите му няма как да изкупуваш скъп ток, а да го продаваш евтино, както прави в момента НЕК. „Държавата е като врящата на бавен огън крастава жаба, бавно се унищожава. Така и България – изкупува висок ток продава Марица 1 и 2, продава ТЕЦ-ове и ВЕЦ-ове на знайни и незнайни, но температурата се е повишила до максимум. Ще се стигне до там България да колабира,да не го осъзнава, а всъщност е мъртвец.”

struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене