Мехмед Капанък купи автогара „Динамо“ в Гоце Делчев за 800 000 лева

main_b (1)

Собственикът на „Меркез“ ООД Мехмед Капанък купи автогара „Динамо“ в Гоце Делчев.

Сделката е факт от 20 дни, а имотът на пъпа на града е придобит за сумата от 800 000 лева, потвърди пред ИНФОМРЕЖА Капанък.

Новият собственик на апетитния терен с обща площ около 4 декара е друга негова фирма – „Медеком инвест“ ЕООД, също със седалище в Гоце Делчев.

Идеята е там да се изгради голям търговски център, тип „МОЛ“, като в него се помещават магазини от големи вериги, както и ресторанти и увеселителни заведения.

Европейската верига супермаркети „Билла“  също отдавна оглежда подходящо място за свой магазин в центъра на Гоце Делчев и е твърде вероятно да отвори врати, ако инвестиционните намерения на Мехмед Капанък станат реалност.

„Имотът е идеален за търговска дейност. По предварителни разчети за построяването на новия център ще са необходими около  4 000 000 лева инвестиции“, каза още Капанък.

Според него обаче мащабното строителство ще отнеме най-малко година-две.

Той увери, че договорите с търговците, които имат обекти в района, няма да бъдат предсрочно прекратявани.

„Те са с едногодишен срок, който изтича в края на 2015-а“, допълни новият собственик на автогара „Динамо“.

Мехмед Капанък категорично опроверга слуховете, че в търговския център ще се помещава и училище за имами.

„Няма да строя никаква джамия. Това, че съм мюсюлманин, не означава, че трябва да строя молитвен дом или училище за имами“, заяви неврокопският бизнесмен.

„Няма нищо необичайно в сделката. Изпитвахме финансови затруднения и така се стигна до решението на ръководния орган да продадем гарата. Дружеството извършва и други транспортни дейности, така че продължаваме да работим“, каза за ИНФОМРЕЖА управителят на „Динамо“ Илия Петков.

Автогарата съществува от 1974 година, а Петков е неин управител от 15 години.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене