ОбС-Благоевград решава за конкурсите за управители на общинските болници

108726-sesia-ianuari-2015-blagoevgrad-04

Местните парламентаристи ще гласуват и предложение учениците да ползват безплатно новостроящия се спортен комплекс в ж.к. „Еленово“

Редовната сесия на Общински съвет Благоевград ще се проведе другия петък – 27 февруари. Едно от най-важните предложения, които ще разгледат местните парламентаристи, е свързано с разкриване на процедура за провеждане на конкурси за управители на няколко общински лечебни заведения, сред които и специализирана болница за активно лечение по онкология. Припомняме, че до конкурсите се стига след като договорите на всички управители изтекоха миналата година, а на сесия в края на месец ноември общинските съветници дадоха съгласието си досегашните управители на няколко общински болници да останат на постовете си до провеждането на конкурси. Единствено в онкоболницата управлението беше поето временно от доктор Георги Георгиев, който замени на поста д-р Христина Кузманова.

Местните парламентаристи също така ще гласуват предложение всички ученици от Благоевград да ползват безплатно услугите на новостроящия се спортен комплекс в ж.к. „Еленово“.

На сесията съветниците ще обсъдят и гласуват и План за действие за интегрирането на ромите в периода 2015 – 2017г..  Целта на документа е чрез взаимодействие с местните общности да бъдат подобрени социално-икономическите условия за живот на уязвимите малцинствени групи.

Местната власт ще реши дали да даде право на кмета на Благоевград Атанас Камбитов да издава запис на заповед за авансово плащане по изпълняван от Община Благоевград проект по мярка 226 „Възстановяване на горския потенциал и въвеждане на превантивни дейности“ по Програма за развитие на селските райони за периода 2007-2013 г.

Съветниците ще обсъдят и предложение относно даване съгласие за одобряване на Подробен устройствен план – изменение плана за регулация по кадастралната карта на гр. Благоевград от „единно средно политехническо училище“ в „единно средно политехническо училище, детска градина с детска площадка и колеж по туризъм“.

Дневния ред на сесията на ОбС-Благоевград е съставен от 35 точки.

Автор: Станислава Христова, E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене