Иван Гергов и Пламен Поюков не участват в конкурса за шеф на ЮЗДП

main_b

Иван Гергов и Пламен Поюков

В сряда изтече последният срок за депозиране на документи в конкурса за директор на Югозападно държавно предприятие – Благоевград.

Въпреки очакванията, че директорът на Регионалната дирекция по горите Иван Гергов и директорът на ДЛС „Дикчан“ – с. Сатовча Пламен Поюков не само ще са кандидати, но и основни претенденти за шефския пост в ЮЗДП, имената и на двамата не фигурират в списъка с участниците в надпреварата.

Предполага се, че в конкурса, който ще е по документи, ще участват около седем кандидати, представители на всички горски предприятия, които са под шапката на ЮЗДП.

Броят на участниците в конкурса, както и резултатите от него ще станат известни през следващата седмица.

”На този етап предпочетох да не се явявам на този конкурс, а да остана директор на ДЛС „Дикчан“. За директорското място в ЮЗДП-Благоевград е необходим и компромис, за да се даде шанс за участие на професионалисти от по-големите стопанства и горски предприятия“, коментира решението си Пламен Поюков.

Гергов също е предпочел да запази досегашния си пост и да остане начело на Регионалната дирекция по горите.

Отказът от конкурса на Пламен Поюков е съобразен и с намерението на централата на ГЕРБ да номинира именно него за кандидат-кмет на община Сатовча за предстоящите през октомври местни избори, научи ИНФОМРЕЖА от сигурен източник в партийните среди на ГЕРБ.

INFOMREJA.BG

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене