Кметът на община Банско Георги Икономов проведе изнесен приемен ден в селата Филипово и Места

IMG_5220Заедно с председателя на Общинския съвет Владимир Колчагов, кметът Икономов за пореден път организира приемен ден в селата Филипово и Места.  Във Филипово основната тема на разговор бе безработицата сред възрастните хора. Стана ясно, че преди две години над 250 човека са работили по Национални програми за заетост към Министерството на труда и социалната политика, но те вече не функционират. Икономов  съобщи, че в момента  се обмисля идеята да бъдат създадени временни програми за заетост на общинско ниво, в които да бъдат ангажирани част от хората. Коментирано бе и изграждането на подпорна стена на р. Градинишка. Кметът обясни, че в момента се прави корекция на речното корито и се  изгражда част от подпорната стена на реката, а другите етапи ще бъдат завършени при наличие на финансиране. На приемната с населението бяха обсъдени проблеми с канализацията на селото, както и въпроси относно изготвянето на Кадастрална карта, асфалтиране на улици, отдаване под наем или закупуване на земеделски и общински имоти.

След изнесения приемен ден във Филипово, Икономов и Колчагов направиха оглед на читалището, което в момента се IMG_5192реконструира по проект „Обща култура, традиции и история – мост към нашето европейско бъдеще“, изпълняван съвместно с Гевгелия, Македония. Общата стойност на проекта е 298 963,17 евро, като финансирането за община Банско е на стойност 154 500,43 евро. Зоната на читалището ще бъде на две нива.  В първото ниво се предвижда многофункционална зала, а на второ ниво се обособяват зала за кръжочни дейности, малка библиотека с читалня и места за работа с компютър. Проектът ще приключи в края на 2015г.

    На изнесената приемна в с. Места бяха дискутирани въпроси, свързани с паркирането по тротоарите, смяна на училищната инсталация, както и теми, касаещи храма „Св. Георги“.

„ За мен е важно да знам какви проблеми имат хората и да търсим начин за тяхното решаване. Кметовете и кметските наместници IMG_5167си вършат работата, но аз искам лично да чуя жителите на общината. Един от най-големите проблеми на двете села е разделното водоснабдяване и затова в най-скоро време очаквам той да се реши чрез целево държавно финансиране“, каза след края на приемния ден  Икономов и допълни, че организирането на изнесени приемни спомага за своевременно разрешаване на проблемите на населението.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене