Хаджидимовци загубиха в голов трилър с 5:3

1349957324Mesta

Веселин Стойков се завърна в „Места” (Хад­жидимово) и ще играе за тима до края на първен­ството. Той не успя да си уреди трансфер зад граница и удържа на думата си да се присъедини от­ново към тима. Като по­твърждение на новина­та опитният футболист игра при контролата на опашкаря в югозападната „В” група срещу гръц­кия „Пандрамайкос” и отбеляза два гола за своя отбор. Българите загуби­ха с 5:3 в голов трилър, който се игра при силен вятър на стадиона на четвърторазредния тим от южната ни съседка.

Дебют за хаджиди­мовци отбеляза още един кадър на благоев­градската школа – Пе­тко Стоинков, който се включи през втората част. В центъра на защи­тата за първи път в дует играха опитните Геор­ги Коджебашев и Тони Тодоров при отсъстви­ето на традиционния партньор на капитана на „Места” Вълчо Геор­гиев. Срещата започна добре за подопечните на Лъчезар Дафков, които пропуснаха да се разпишат след удари на Веселин Стойков и Ибрахим Алим. В крайна сметка техните усилия дадоха плод в 35-та мин., когато Стойков се възползва от зле избита от отбраната на „Пандрамайкос” топ­ка и с хубав шут откри резултата. Само 5 мин. по-късно обаче гърци­те възстановиха равен­ството от фаул. В самия край на полувремето след комбинация, започ­ната от Георги Коджебашев Тодор Атанасчиков подаде към Ибрахим Алим, който отбеляза в четвърти пореден мач на хаджидимовци, давайки нов аванс на своите.

След подновяването на играта наставникът на българите направи някол­ко смени и докато новите на терена се настроят игра до 65-та мин. дома­кините поведоха с 3:2. Отново Веселин Стойков показа класа в 69-та мин., когато след индивидуа­лен пробив направи 3:3. До края на срещата обаче нашите вместо да отбе­лежат поне още два гола получиха два във вратата си, а срещата завърши с 8 мин. по-рано, защото като вятърът стана почти ураганен и не позволява­ше да се играе футбол.

За този мач „Места” разчиташе само на еди­ния от вратарите си, след като Иван Симеонов бе възпрепятстван и не пъ­тува за Гърция. В авто­буса не се качиха още студентите Стефан Шербетов и Абиб Конедарев, както и Велко Слаев и Вълчо Георгиев, които страдат от леки разтежения, а треньорът не поже­ла да рискува с пускането им в игра.

Ръководството на хад­жидимовци пък използва визитата оттатък ГКПП Илинден, за да договори поредната си контрола срещу гръцки тим. Става дума за водача в четвър­та лига, регион Драма и кандидат за плейофите за промоция в трета „Акритас” (Като Неврокопи), с който българите ще играят днес (сряда) като гос­ти, спазвайки традицията да се срещат с гръцките си колеги и приятели поне веднъж но време на подготовката.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене