Георги Илиев возил парите си в багажника, хвърлял по 50 000 марки за оркестър на нощ

63259-632x358

Иван Тодоров-Доктора е особен случай сред ъндърграунда у нас. Той е от типа „бяла якичка“. Лично той ми е разказал, че е дал пространни показания за връзките на мафията от началото на прехода с политици пред прокурор, но по-късно този магистрат е унищожил записа. Това разказа в интервю за Нова телевизия журналистката Надя Чолакова. Тя твърди, че неговото появяване в контрабандата е осигурено от висши служители на бившата ДС, на които е вършил работа.

Журналистката отрече разпространената напоследък версия, че Георги Илиев е поръчал да убият брат му. При случката тогава двамата е трябвало да пътуват за Молдова на мач, но изпуснали самолета и малко след това убиецът прострелва Васил.

„Георги Илиев прави собствено разследване за смъртта на брат си и когато вижда как един командос избожда очите на Васил на портрет, пребива човека от службите”, разказа още журналистката.

Според нея Васил Илиев е успешен бизнесмен в условията на прехода, а преди да бъде убит е успял да направи около 30 милиона долара. Използвал е за съветници хора като Емил Кюлев и Емил Хърсев. Докато брат му – Георги, бил човек на живота, хвърлял пачки по заведения, защото е бил наясно, че това няма да продължи дълго.

Журналистката разказа, че затова и Поли Пантев е казвал „чудя се дали аз или Георги Илиев трошим повече пари“. Георги Илиев е известен с това ,че вози парите си в багажника, хвърлял е по 50 000 марки за оркестър на една нощ./“24часа“

struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене