Със съдействието на областна администрация се проведе обучение на тема „Образование чрез спорт“

109045-obuchenie-chrez-sport-01

Днес в „Калъпчиевата къща“ в Благоевград се проведе обучение на тема „Образование чрез спорт“, организирано от сдружение „BG Бъди активен“. То е част от националната кампания Now We MOVE и MOVE Week, на което областна администрация Благоевград е официален агент.

DSC02677 (2)

Участие в обучението взеха представители от общини, училища, спортни клубове от  цялата област, преподаватели по физическо възпитание и спорт, експерти от Регионален инспекторат по образование Благоевград, деятели на спорта.

По време на обучението участниците бяха запознати със същността на методологията „Образование чрез спорт“ и подхода на обучение чрез спорт.

„Използването на спортната среда и на физическата активност в учебния процес допринася за два ценни фактора – както полза, така и ценности. Треньори, инструктори и учители играят важна роля в допринасянето за това, определена спортна дейност да се отличава с реални и конкретни ползи. Затова е изключително важно те да получат теоретична основа и нужните умения, чрез които ефективно да извършват своята работа“, каза Николета Янева, координатор сектор „Образование“, сдружение „BG Бъди активен.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене