Крадци задигнаха черното БМВ на автотърговеца Хр. Цветков, паркирано пред бар „Паното“

полиция

Автоджамбази удариха благоевградския автотърговец Христо Цветков и задигнаха черното му БМВ. Колата била паркирана край кафене „Паното“, в близост до кръстовището на ул. „Илинден“ и ул. „Марица“, където живее 40-годишният бизнесмен.

Цветков установил, че автомобилът му е изчезнал вчера сутринта. Веднага е подаден сигнал в полицията, а колата обявена с телеграма за общодържавно издирване. Автомобилът на стойност 21 000 лв. има застраховка „автокаско“.

Христо Цветков е собственик на едноличното дружество „Кристал кар“, чиято дейност е търговия с авточасти. Седалището на фирмата е на бул. „Димитър Солунски“.

Серията кражби на автомобили в Благоевград продължава. Миналата седмица противозаконно беше отнет цял товарен микробус „Мерцедес“, с който търговецът Ивайло Колев превозва плодове и зеленчуци. Автомобилът бил паркиран пред магазина, намиращ се в същия квартал, където живее и автотърговецът Христо Цветков.

След поредицата кражби директорът на ОД на МВР – Благоевград Васил Митов разпореди масирани проверки на автомобили и „преса” над кримиконтингента с цел профилактика.

Специализирана операция тече от една седмица, като за последното денонощие в 1-во РУП – Благоевград са задържани за 24 часа двама криминалнопроявени благоевградчани – 19-годишният Николай Голев и 30-годишният Христо Димитров, 26-годишният Стефан Иванов и 43-годишният Светослав Борисов, и двамата от софийския квартал „Люлин“, последният  с  криминални прояви. В полицейския арест за задържани и двама мъже от Радомир – 27-годишният Методи Николов и 26-годишният Пейо Байчаров, които са с криминални регистрации.

За 24 часа е бил задържан и 40-годишният Славчо Бръндев от жк „Еленово“, който се води криминалнопроявен и бил привикан във връзка със запаления лек автомобил „Фолксваген Голф” на ул. „Свобода“. Разкриването на подпалвача е трудно, но не е непостижимо, в конкретния случай криминалистите са успели да съберат повече данни, които да ги доведат до извършителя.

struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене