Без категория

Гневът на болничния шеф: Д-р Вл. Пандев уволнява отдел „Каса“ в МБАЛ Благоевград след гафа с превода на касиерката Кр. Спасова

Владимир Пандев

Директорът на Многопрофилна болница за активно лечение /МБАЛ/ Благоевград д-р Владимир Пандев ще уволни и двете служителки в отдел „Каса“ в болницата, научи Struma.com. Д-р Пандев бил страшно ядосан заради допуснатия от касиерката Кремена Спасова гаф с превод на допълнителните възнаграждения на медиците, което довело до дискредитирането му като болничен управител. Ще освободи и другата касиерка, тъй като не е доволен от работата на отдела.

На тяхно място ще назначи висшист-счетоводител, за да не се стига до такива сериозни грешки, това бил мотивът на Пандев за елиминирането на дългогодишните касиери в болницата. Както съобщихме, миналата седмица касиерката Спасова объркала превода и вместо да ги нареди в новата банка, с която болницата работи, пуснала парите в старата банка. Дни наред лекарите протестираха срещу липсата на пари, докато се изясни къде е проблема. Днес Пандев очаква Спасова и колежката й да депозират молбите си за напускане, ако това не се случи ще бъдат уволнени. Решението му взриви серия коментари в бялата гилдия.

Едните осъждат драстичните мерки на Пандев и заемат страната на касиерката Спасова, която миналата седмица излезе с рев от кабинета на директора след разговор очи в очи с него и икономическия директор К. Шумантов. Защитниците на Спасова обвиняват за гафа Шумантов и главната счетоводителка на болницата, които всъщност издали грешна заповед на касиерката. Другата част от работещите в болницата подкрепят решителните действия на директора Пандев. Според тях е нужно затягане на дисциплината в най-голямото здравно заведение вПиринско.

П. Петрова/струма.ком

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене