Деца За Пример – Мария Китанова

Мария Китанова е най-малката кукерка в благоевградско освен това тя е и медалистка в от благоевградския клуб „Любчо Солачки“

Maria_Kitanova

Мария, разкажи ни за гимнастиката,как се запали по този спорт?
– С гимнастика започнах да се занимавам още от детската градина. Бях на 5 годинки, като станах на шест годинки ме одобриха и влязох, като състезател в клуб „Любчо Солачки“. Много обичам да ходя на състезания. Много се радвам, като получавам медали и грамоти. Нашите треньори са много добри, строги са но са много добри.

Klub_Solachki

Вече имаш и златен медал, той от какво състезание е?
– Да, нашия клуб „Любчо Солачки” се представи отлично на държавното първенство по скокове на батут и акробатична пътека, което се проведе в зала „Арена Армеец” в София, на 3 и 4 октомври. Организатор на проявата бе Българската федерация по скокове на батут. Моя златен медал е от това първенство от акробатичната пътека.

Medali

Имаш и някаква грамота, тя за какво е?
– Тя е от Община Благоевград и ми я дадоха на церемонията по награждаването на „Спортист на годината“. Такава грамота имат и всички деца от Благоевград, които са медалисти от държавни първенства. Кмета Д-р Атанас Камбитов ни ги връчи заедно с плакет от Община Благоевград, за съществен принос към спорта в общината.

Как те приемат твоите приятели и съученици?
– Нормално, аз съм си обикновено дете, като всички останали. Това, че имам медали и грамоти е в резултат на много труд и упоритост от моя страна. Всяко дете, ако си постави такива цели може да постигне същите резултати. Аз се радвам на състезанията, защото се доказвам, а на купите и медалите се радва повече баба ми Мария на която съм кръстена…

Много ли труд се полага, за да се стигне до златен медал?
– Ами аз ходя на тренировки всеки ден без неделя. Неделя ми е деня за почивка. Сутрин училище, после занималня и после тичам на гимнастика. Там ме води моя батко Митко, който също спортист.

Maria-2

Maria_Kambitov

Цялото интервю четете в печатното издание на Топ Преса

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене