Градът: Кметът на Гоце Делчев уважи освещаването на новата Християнска Адвентна Църква

8

Александър Кацаров, като действащ в момента проповедник, и старейшината Иван Вълков получиха символичния ключ за църквата

Църквата на адвентистите от седмия ден „Гоце Делчев“ се намира на ул. „Охрид“ 21.

В деня на посвещаването на молитвения дом присъства лично кмета на град Гоце Делчев – господин Москов – представи­тел на общественост­та в града. Присъст­ва и представител на другите изповедания

– ръководителят на Евангелската Баптистка църква – госпожа Димка Йосифова.

С молитвата на цар Соломон, записана в 3 Царе 8 гл., започна тържеството по посвещаване на молитвения дом в Гоце Делчев. Старей­шината Иван Вълков запозна присъстващите с историята на Адвентната църква – Гоце Делчев.

Първоначално сестра Еле­на Спириева не е била раз­бирана от своите съгражда­ни. Но среща своя другар в живота – доктор Божиков, който я подкрепя и така по­степенно по Божиите истини се запалват и нейните близки

– майка, сестри, деца. Започ­ват да идват и проповедници от вътрешността. Резултатът е 5 кръстени адвентисти.

Пастор Цанко Митев изнася курс в местното читалище. Така до 1995 г. се кръщават нови 25 човека. През 2000 г. започва делото по строежа, а на 26.02.2008 г. се взима Акт 16 за новопостроената църква.

Пастор Антонов отбеля­за, че историята на новата християнска адвентна църк­ва започва от днес и всички членове ще я напишат. Праз­никът не можеше да мине без Елена Божикова. Тя бе много развълнувана и призо­ва хората да вярват в чудеса.

Кметът на гр. Гоце Делчев – господин Москов – отбеля­за, че 18.10.2008 г. е особен ден за града. На тази дата се навършват 96 години от деня, в който Гоце Делчев е извоювал своята свобода. Денят ще се помни вече и с откриването на Адвентна църква – Гоце Делчев.

Със спомени за гос­туванията си в града започна своята проповед-приветствие пас­тор Цанко Митев. Раз­съжденията му бяха върху „лъчезарното послание“ на апостол Павел към църквата във Филипи. Много прилики между двете църкви отбеляза пасто­рът. Три при­зива отправи той към вярващите – призив за смирение (Филипяни 2:5-7), призив за познание на Христос, особено в трудни моменти (Филипяни 3:10) и призив за Христо­вия мир (Филипяни 4:6,7).

В молитвата на освещението се включиха всички присъстващи пас­тори – Цанко Митев, Ганко Мавродиев, Ивайло Томанов, Венцислав Панайотов, Ве­селин Антонов, Пламен Пет­ров и Александър Кацаров. Отправи се молба от пастор Мавродиев към Бога църква – Гоце Делчев да е фар, кой­то да показва пътя за спасе­нието на лутащите се хора в живота.

Александър Кацаров, като действащ в момента пропо­ведник, и старейшината Иван Вълков получиха символич­ния ключ за църквата си от секретаря на Съюза – Цанко Митев.

9

Беше благодарено по спе­циален начин на тримата, посветили труда си по построяването на сградата – Иван Вълков, Васил Мишев и човека, който след няколко седмици ще бъде в басейна на храма – Драган Копривленски. Беше благодарено и на Елена Божикова, Весе­лин Антонов и Александър

Кацаров. Не бяха пропуснати и всички, които са се вклю­чили с дарения – Адвентна църква – Добрич, Адвентна църква – Благоевград, Колонш – Франция, Австрия, Австралия, САЩ и др.

Цялата тържествена част бе украсена с песните на хора на църква Солунска А, които придадоха още по-празнично настроение и радост.

За съжаление всяко на­чало си има и край… Но в нашия случай краят бе сладък… Любезните домаки­ни се погрижиха за вкусен обяд, който всеки присъст­ващ сподели в общуване и компания на любими хора и приятели.

Приятна изненада бе и вечерната служба от сло­во и музика. Тя включва­ше много песни и споделе­ни мисли на тема „Силата на любовта“. По този на­чин пастор Ганко Мавро­диев и останалите учас­тници стоплиха душите на присъстващите.

Ние се разделихме с Гоце Делчев, но жителите на гра­да посрещнаха пастор Митко Димитров. В продължение на една седмица той ще е с тях и ще проведе евангелизацията в града.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене