Свлачище блокира пътя към Бодрост

път бодрост

Заради паднали камъни и дървета е затворен за движение пътят към курорта Бодрост над Благоевград, предаде „Стандарт”. През уикенда по шосето пътуват много хора, тъй като там е ски център „Картала“.

В момента пътната настилка се разчиства усилено и се очаква до няколко часа да се възстанови движението в района. Миналата неделя в пътния участък също се срути свлачище, което затвори шосето към Рила планина. Служители на общината и на фирмата, която поддържа пътната отсечка, работиха през целия ден, осигурена бе и необходимата техника. Следобед шосето бе отворено за движение. От общината призовават гражданите да не пътуват за Бодрост, ако не е наложително.

В Пиринския край тази сутрин не вали, казаха от ОД на МВР – Благоевград. Пътните настилки обаче са мокри и хлъзгави и опасността от падащи камъни и активизиране на свлачища е повишена. Няма регистрирани пътни инциденти през изминалото денонощие.

Свлачищата в прохода Предел, паднали в петък следобед, са почистени. От полицията апелират към водачите на МПС, които преминават през високопланинските проходи Предел и Папаз чаир, както и в Кресненското дефиле да карат с повишено внимание, да спазват ограниченията на скоростта и задължително да се движат с необходимата безопасна дистанция. Там има най-голям риск от падащи камъни и дървета.

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене