Свържете се с нас

Интервюта

Ася Ковачева: Квантовият биофийдбак е моя живот!

Публикувано

на

LicaOtIugozapada

Ася Ковачева е родена в Благоевград на 23 март 1980 г. Стори ми се много интересна като личност, и за това я представям и на вас читателите на Топ Преса.

Asia

Ася, представи се на нашите читатели, каква беше като малка, в какво училище си учила и какво си завършила?
– Рядко си играех с децата на улицата. Обичах да си стоя в къщи да чета книги и да рисувам. Почти сама се научих да чета и майка ми на 6 год ме записа на училище. Няма книга от библиотеката на родителите ми, която да не съм прочела. Обожавам четенето на книги. Не помня някога да съм спирала да чета. На 10 год тя ме записа на уроци по пиано, защото аз пожелах и тогава обикнах и започнах да проумявам красотата и силата на музиката. Завърших НХГ с профил „Музика“ и специалност „пиано“, а след това записах и завърших същата специалност в ЮЗУ „Н. Рилски“ в Благоевград. За мое щастие преподавател по пиано ми беше проф. д-р Йордан Гошев, който промени свиренето ми доста. Благодарна съм му за това. На 21 год заминах за Америка на студентска програма, но останах. Живях и работих почти 3 години в Чикаго. Това е една от най-важните ми крачки в живота. Там порастнах и от дете се превърнах в самостоятелна личност, вярваща и разчитайки на себе си. За това много помогнаха родителите ми и брат ми Кирил. Искренно им благодаря за помощта им, когато имах нужда от тях и за това, че ме оставиха да бъда самостоятелна, а и че все още ме подкрепят, но не ми се бъркат в личния живот. С придобито самочувствие и финансова независимост и стабилност, животът ми продължи с пълна сила. Записах второ висше „Английска филология“ в ЮЗУ „Н. Рилски“ в Благоевград и завърших първата си специалност. Сега съм бакалавър по „Педагогика на обучението по музика“ със специалност „пиано“ и магистър по „Английска филология“. Учейки, съдбата ме срещна със съпруга ми с който създадохме частна фирма в Банско, работеща с чужденци. Обичах работата си. Той беше двигателят и собственикът, а аз помагах с всичко- подържане на сайтовете, връзката с клиентите, застраховане, поддръжка и обзавеждане, продажби и наемане на апартаменти, транспорт до летището.

В предварителния ни разговор каза, че с раждането на твоя син се е променило и всичко в твоя живот.
– Когато се омъжих, забременях и родих синът ми, Никола и всичко в мен се промени. От Ася Динева станах Ася Ковачева, от екстровертна и пълна купонджийка, пушеща по 2-3 кутии цигари на ден, станах интровертна жена, предпочитаща домашния уют. Чувствах се щастлива с детето, слушахме музика, пеех му много български и английски песни, четях му книжки, кърмех го и почти изцяло израсна на кърма. На година и три месеца го дадох на детски ясли и го отбих. Дотогава много следях как се храня, как живея, оставила бях всички вредни навици още преди сватбата. Вече 9 години, откакто не пуша. Заместих пушенето със спорт, тогава тенис и фитнес, а сега преходи, всекидневни разходки и йога. Раждането преобърна нещо в мен. Промени ме. Дотогава четях български исторически книги, Димитър Талев, Йордан Йовков, Иван Вазов, но искайки да запазя своето и на детето здраве започнах да купувам книги на Петър Димков, Петър Дънов, „Изкуството да бъдеш родител“ на д-р Фицхю Додсън и др. на подобна тематика и те все повече ме променяха, а също и отношението ми към другите и света.

Asia_2

Какво е Квантов биофийдбак? Честно да ти кажа никога не съм чувал за това.
– Един ден се записах на сеанс на квантов биофийдбак от любопитство и след сеанса се прибрах и прерових интернет за информация. Съпругът ми Бисер каза „Ти не спираш да четеш и да се ровиш. Хайде, тогава да купим такъв апарат!“ Аз не вярвах, но исках много. Той е на цената на една хубава гарсониера, но аз не мислех за друго и го взехме през 2010г. Тук искам да изкажа благодарности към съпруга си Бисер за това, че никога не ме е спирал за нищо, а обратното, подтиквал ме е да се развивам, да се търся и да изживявам собствения си живот, подкрепяйки ме. Купихме апарата и оттогава, аз съм друг човек. Заминах за Будапеща на обучение, където изкарах всички нива, а те са три. Започнах лека- полека да го изучавам, да живея със съдбите и проблемите на клиентите си. В това време с Бисер отворихме в Благоевград първия био магазин. В него ми беше и кабинетът, където взимах клиентите си. Научих много за храните, за билките, за алтернативните лечения. Оттогава съм купила и прочела стотици книги за алтернативна медицина, фън шуй, астрология, мистика, вибрационна медицина, и др. Срещнала съм стотици клиенти и съм чула, а и аз самата съм била участник в техните съдби. Работех и в София, като пътувах и живеех в Благоевград.
Тук ще спомена няколко думи за апарата ми – квантов биофийдбак ИНДИГО. Това е моят живот, част от мен, той ми дава много спокойствие и е моето призвание и едно от най-любимите ми занимания. Той е американска разработка, създадена за космонавтите от НАСА, за да се подържа тяхното физическо, умствено и емоционално здраве. От енергетична гледна точка, когато е извадено от равновесие, човешкото тяло вибрира с различна и по-малко хармонична честота, отколкото когато е здраво. Когато отслабен човек е неспособен да промени енергетичния си режим на нужната честота, може да е необходимо определено количество фино енергетична помощ. Това ще позволи на клетъчните биоенергетични системи да резонират в правилния вибрационен режим и така да изхвърлят токсичността на болестта. Този честотно специфичен тласък с фина енергия позволява на физическото тяло и свързаните биоенергийни системи да се върнат към ново равнище на хомеостаза. Работейки на този принцип системата ИНДИГО биофийдбак (биологична обратна връзка) може нежно и не натрапчиво да подобри качеството на живот на всеки един клиент. Системата ИНДИГО използва пет удобни проводникови датчици, които измерват електро-дермалните отговори на китките, глезените и челото на клиента. Датчиците измерват и галваничната резистентност на кожата.Тези фини промени във влажността и температурата на кожата измерват степента на стрес или отпуснатост на клиента.
Разработени и въведени в тази висока технология са хиляди програми- всичко, което можеш да си представиш, обхващащи тялото, ума и духа, дори и такива, които не можеш да си представиш :). 65 милиона бита информация се анализира с 10 000 честоти. Резултатите показват електро-физиологичните реакции с хиляди субстанции. Подсъзнателните избори за препоръчителни програми се извеждат оттук. Тези 10 000 честоти включват бактерии, гъбички, вируси, паразити, отрови, витамини, минерали, ензими, храни, китайски, аюрведични, хомеопатични лекове, билки, капките на Бах, есенции от цветя, цветове, кристали и скъпоценни камъни, емоции, болни и здрави тъкани, зъби и др.
Това не е медицинска диагностика. Ролята на технологията е съвсем различна. Информацията дава състояние на тяло, ум, дух, но без да ги разделя. Следва избор между хиляди възможности за различни програми. Изборът се прави съвместно от клиента и специалиста. Ще изредя малка част от програмите: биорезонанс, тривекторна програма, електроакупунктура, бахотерапия, хомеопатия, цветотерапия, минералотерапия, билкотерапия, спортни терапии и много други. Ще дам няколко примера.
Съществуват много фини форми на стрес, които могат потенциално да повлияят, върху здравето и благополучието на човека. Такава е електромагнитната радиация. Животът в среда на високоволтови проводници, микровълнови фурни, телевизионни тръби, средства за мобилна комуникация и други мощни електрически устройства вероятно създава невиждани отрицателни биологични ефекти, които тепърва ще се определят. ИНДИГО засича степента на вредното действие на различните електрически устройства и неутрализира анормалните честоти. Примерно при болки и проблеми в гръбначния стълб, причината освен физическа, може да се окаже и емоционална. Затова спиналната програма на Индиго неутрализира физическите и емоционални проблеми „спотайващи се“ в отделните прешлени.
Или мигрена, която се характеризира с тежко, до умерено главоболие и гадене, често само от едната страна на мозъка, заедно с чувствителност към светлина и звук и с продължителност до 72 часа. Системата ИНДИГО подготвя нервната система за освобождаване от стрес. Една от най-големите предпоставки за мигрена, а също така помага да се премахне напрежението в мускулите и да се облекчи болката, два интензивни компонента на мигрената.

А какво ще ни кажеш за Аюрведа?
– Работейки в София, един ден, дори помня и датата, беше 4 януари 2012г, съпругът ми Бисер ме запозна с братовчед си на кафе. Това кафе също промени много животът ми. Братовчед му се казва Юрий Ковачев и е бижутер и специалист по аюрведичска кухня и лектор по ведически теми. Поговорихме си, той ме „запозна“ накратко с аюрведа защото аз не спрях да го питам и разпитвам. Вечерта седнах на компютъра и четох, каквото намерих за Аюрведа. Питах го по различни здравословни въпроси, а той ме насочи към д-р Антоанета Заркова. Тя е единствения аюрведичен доктор с аюрведичен център в България. Обадих и се и си записах аюрведичен преглед. Преди прегледа бях прочела всички книги за аюрведа на български, те тогава бяха само 4, сега имам около 20 и на български и английски език. Срещнах се с докторката, впечатлих се от прегледа и от нея и се записах на пълно едномесечно пречистване, което се нарича Панча Карма или „петте действия“ и е много отговорна и силно лечебна процедура. Спазва се изключително строго и е под докторско наблюдение. Отслабнах, разхубавих се, подмладих се и се влюбих в Аюрведа, след процедурата. Разбрах, че докторката води три годишно обучение по „Основи на Аюрведа“ и аз се записах. Скоро го завърших (аз завърших 2 годишно обучение, защото не съм доктор, а третото е само за медици). През това време ходих и на кулинарен курс при Юрий Ковачев, където научих повече за шестте вкуса и как балансирането има в храната ни води до здраве, за различните подправки, техните ползи и използване като джинджифил (лекува мускулни болки, мигрена, артрит, повръщане, астма, кръвно налягане, висок холестерол, смущения в храносмилателната система, ракови заболявания, простудни заболявания, крампи, наднормено тегло, инфекциозни заболявания, студени крайници), черен пипер (подобрява храносмилането), куркума (натурален антибиотик, който подобрява храносмилането и заздравява чревната флора), канела, кардамон (неутрализира кофеина от кафето, премахва слузообразуването от млякото), шафран, резене, кимион, карамфил, чимен, кориандър, анасон и т.н. научих много и за различните храни и как те влияят на тялото, емоциите и ума ни. „Съществена част от аюрведичната фармацевтика е аюрведичното готварско изкуство. Добавянето на подходящи подправки променя свойствата на храната и те могат да превърнат „забранената“ храна, тази, която би могла да доведе до нарушаване на равновесието на душите, в напълно приемливо за консумиране ястие. Човек може да предприеме стъпки за смекчаване на действието на причината. Тогава реакцията на тялото ще е друга и конкретният причинен фактор няма да има вредно въздействие върху него.“ Д- р Васант Лад
Сега ми предстои заминаване в Индия,за да уча и практикувам Аюрведа в аюрведична клиника.

Asia_3

Какво ти дава Аюрведа?
– Аюрведа ми дава много. Прави ме щастлива и здрава, а също ми помага да видя себе, другите и всичко около мен с други очи. Тя е древна медико-физична лечебна наука, майка на всички лечебни науки. Аюрведа има 8 раздела- вътрешни болести; УНГ; хирургия; токсикология; психиатрия; педиатрия; подмладяване; увеличаване на потентността (при стерилитет). Те се изучават в аюрведични клиники, след като студентът е получил основно медицинско образование ( от западен тип). Аз не съм доктор и не мога да уча никой от тези 8 раздела на аюрведичната медицина. Това което учих е свързано с профилактиката, основни принципи на лечение, начин на живот, използване на храни, билки, физически упражнения, масажи и специфични аюрведични лечебни процедури, използването на музика, кристали, аромати, цветове, мантри като терапии. Според Аюрведа тялото се състои от три органични био енергии (ДОШИ), седем тъкани на различна дълбочина (ДХАТУ), четиринадесет канали, а при жените са 16 (СРОТА) и четиринадесет големи тръби (НАДИ). Различните канали (физически или фини) управляват здравето на отделните органи. Тялото е цялост и всички тези части действат в единодействие помежду си. Надите осигуряват мрежа от пътеки по които се придвижва праната или жизнената енергия. Чрез мрежата от надите жизнената енергия се разнася по цялото тяло и те са системата от която започва лечението.
В Аюрведа е много важно времето и сезонът. Ето, сега през зимата и ранната пролет времето е студено и влажно. Това е периодът на острите респираторни заболявания: хрема, бронхити, трахеобронхити. Обострят се хроничните синуити и бронхити и бронхиалната астма. Увеличават се секретите от горните дихателни пътища. За да се предотврати всичко това, се препоръчват топли храни и напитки. Горещият чай от джинджифил е добър избор. Нека се ядат повече лютиви, стипчиви и храни като люти чушки, чили, леща, боб. Сладкишите трябва да се намалят, а рафинираната захар да се замени с пчелен мед..  Това, което ме радва и вълнува е изкуството, най-вече музиката и графиката; ведическата наука и най- вече Аюрведа (медицина), Йога (самопознание), Джьотиш (астрология) и Васту (подредба на дома); природата и най-вече в България; хората и най-вече близките ми по сърце и душа.

Имаш много любими цитати, сподели някой от тях
– „От частицата и електрона, атома и молекулата, до световете и вселените, всичко вибрира. Това е истина и за нивото на енергия и силата (които не са нищо друго, освен различни степени на вибрация), и за менталните нива (чиито състояния зависят от вибрацията), и дори за духовните нива.“ Кибалион
„…Никое движение на която и да е планета, на която и да е фаза на Слънцето, Луната или друго небесно тяло не може да надделее над личната сила на волята на Човека- сила, дадена от неговия Създател в зората, когато е бил сътворен като жива душа, притежаваща силата да прави собствен избор.“ Едгар Кейси

коментара

Интервюта

Методи Байрактарски: Каня г-н Камбитов да го разходя из „Струмско“, за да му покажа с какво да се заеме веднага след изборите!

Публикувано

на

Методи Байрактарски – Айс
Зам.председател на редакционния съвет на Топ Преса

Едва ли има човек в Югозапада, който да не познава Айс, но за по-младите ще припомним: Методи Байрактарски – Айс е един от пионерите на българския Хип-Хоп. Започва да се занимава с Рап музика и Хип-Хоп танци, през 1991 год. Той е първият български солов рап изпълнител. По това време в родния Хип-Хоп прохождат, няколко групи: AVI MC, Рап Нация, Dynamic… Зимата на 1991 год. Айс записва първото си парче “Ежедневие” в което се засягат проблемите в училище, които си имал младият рапър. През 1995 год. Айс записва скандалното парче “Ден След Ден” (албум “До Крайна Степен”) Песен, разказваща за престъпниците и политиците, които ден след ден ограбват България, за безхаберието на корумпираните ченгета и групировките. Песента става № 1 в радио и ТВ класации. Изпреварвайки тогавашните фаворити Дони и Момчил и Каналето. Зад гърба си има стотици участия в концерти, шоу програми, ТВ и радио предавания. През 1997 год. Айс, основава “Power Dance” – школа по Hip-Hop танци в която е хореограф и учител. Организатор е на няколко големи благотворителни концерта. Прави първата дискотека – “Без цигарен дим” – “Rap Club Blagoevgrad”. В дискотеката не се предлага алкохол, а пушенето е забранено. През 2012 година семейството на световната звезда Vanilla Ice открива благоевградския рапър и се сприятеляват. Поддържат ежедневна връзка и за деня на Благодарността Vanilla Ice, изпраща видео поздрав на българският си двойник. Айс притежава изключителните права да представя Vanilla Ice и баща му, тенора Byron Mino в Европа. Айс има двама синове Георги и Методи Jr. През 2014 години Байрактарски, се свързва с популярният медиен магнат г-н Веселин Стаменов с предложението да прави музикална страница във вестник Топ Преса. Стаменов одобрил идеите на Байрактарски… Всичко друго се случваше ежедневно пред учите на читателите на медийната група на Топ Преса. Айс оглавява благоевградския офис на медията и е автор на едни от най-четените рубрики: “Лица От Югозапада”, “Зодия Професионалист”, “Деца За Пример”, “Искам Думата”, „Нагли Шофьори От Югозапада“, „Грозни Гледки От Благоевград“. За 6 години във Топ Преса Байрактарски е направил над 700 интервюта с интересни хора от Югозапада: актьори, певци, бизнесмени, лекари, политици… Айс бе и част от онлайн проекта „Неудобните” и шеф на „Благоевградска ВЕСТ“.

Г-н Байрактарски, публично обявихте, че подкрепяте  кмета Камбитов и бяхте атакуван от тролове и анти ГЕРБ настроени потребители на фейсбук…

– Държа да се знае, че аз съм безпартиен, не членувам никъде… Това, че в момента работя в медия, трябва ли да ме прави безпристрастен? И в това бях обвинен, трябвало да давам трибуна на всички борещи се, за влас. ЗАЩО??? Имам си мнение бе… Това е мое лично право! Топ Преса е частна медия, ние не получаваме държавни субсидии или грантове, за да плюем срещу някого. Ако имам мнение за някого си имам и трибуна да си го изразя. Ако на теб не ти харесва не ми чети вестника. Аз съм в добри отношения с много депутати, кметове, областни управители…  Държа да се знае, че колкото приятели имам в ГЕРБ, толко са и в ВМРО, ДПС, БСП… и всички други партии… Камбитов го подкрепям, защото наистина направи много за Благоевград… Ако някой не вижда, това което кмета и екипът му направи трябва да иде да се прегледа.  Аз го подкрепям, защото той започна много неща и държа да си ги довърши. Длъжен е да го направи. Така че спрете с това, че съм гербер… Не, не съм, нарцис съм!!!

Има ли Топ Преса договор с Община Благоевград, за медийно обслужване? Това е един от често поставяните въпроси от няколко от кандидат кметовете и общински съветници…

– Ще ми бъде много по лесно да кажа с кои общини нямаме договор. Топ Преса не е сайтче… Топ Преса е медийна група с няколко сайта, няколко печатни издания, продуцираме онлайн предавания, снимаме видеоклипове, правим късометражни филми. За мен би било обидно да нямаме договор с дадена община или кметство. Тук има нещо друго, което тормози част от питащите. Няма да споменавам имена… но медиен бос не се става със закупуването на пет домейна на промоция. Предполагам знаете колко струва един сайт – тъй наречените медии… Домейна – .com е 24 лв за една година. Домейна – .bg e 60 лв. Хостинга в зависимост от фирата е от 3 лв. до 6.75 лв./мес. Така, ме всеки може да си направи сайт и да казва, че има медия. Е да ама не… Зад успеха на Топ Преса има стотици безсънни нощи, часове извънреден труд. Много често нямам време за обърна внимание на децата си заради това, че трябва да се пише или да се снима или да се монтира нещо. Затова е обидно когато някой си сульо напише, че Топ Преса е еди-какво си!  Имаме договори с много хора, имаме много ПР договори всеки ден хора от бизнеса ме търсят за статии и рекламни карета. То се вижда във вестника, нали? Тук ще кажа и нещо много важно, което забравих. Топ Преса е единствената медия, което показва  нещата такива каквито са. Показваме и нередностите извършвани от хора на ръководни постове в Община Благоевград. Всичко е било доказано със снимки или видео. Ние не си затваряме очите, както правят други „медии“.

Познаваш ли другите кандидат кметове и какво ти е мнението за тях?

– Позамае Албина, Росен, Калоян и Дончо… Мога да кажа, че Албина е най-добрият адвокат който познавам. Много добър човек, помагала ми е много пъти. Малко преди да стартира кампанията аз бях в кантората й, за да направим интервю. Много ми хареса това, че иска да премахне таксите за детските градини. Това е много добра идея и я подкрепям напълно.  Лошото, е че при нея се набутаха тъй наречените политически хамелеони.  Роската несъмнено е най добрият кмет на Дъбрава. За много кратко време направи селото известно в целия Балкански полуостров. Работили сме и с Дончо и с Калоян. За Томов и Ризов не бях и чувал. Смешното е, че някои от тези хора надянаха костюми и започнаха да поднасят цветя тук-там. Само за да ги щракнат сайтовете на които са си платили. Къде бяхте вчера бееeee? Мога да ти кажа, кои нови лица искам да видя в общински съвет… Това са психологът Георги Костадинов, президентът на родната федерация по бейзбол и шеф на „Бизоните“ Ясен Неделчев, европейската и световна шампионка по таекуондо и кикбокс Албена Ситнилска… Това са хора, които познавам от много време, хора които не влизат в политиката за да крадат или строят а да направят нещо добро. Те са кандидати от различни партии и мисля, че няма да се намери човек, който да каже лоша дума за тях…

Цялото интервю четете в печатното издание на Топ Преса

коментара

Продължете с четенето

Интервюта

Тази седмица във вестник “ Топ Преса „

Публикувано

на

  • СКАНДАЛНО!!! Катедра „Психология“ към Философския факултет на ЮЗУ „Неофит Рилски“ хвърли бомбата: Доц. д-р Николай Марин страда от психоза, която ще го унищожи!
  • Венци Сотиров – независим кандидат за общински съветник: Човекът е като книга. Не съдете само по корицата, трябва да я отворите и да я прочетете!!!
  • 66-годишният бай Шукри: Ванга спаси семейството ми
  • ЧОВЕШКА ТРАГЕДИЯ! Две сестри просят в Петрич, след като майка им изгаря жива!

коментара

Продължете с четенето
loading...

Facebook

КАЛЕНДАР

октомври 2019
П В С Ч П С Н
« сеп.    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

ПОПУЛЯРНИ