Д. Капитанов се връща на старата си служба във „ВиК” – Петрич

62128-632x358

Бившият заместник областен управител Димитър Капитанов се готви да се върне на работа в общинска фирма „ВиК” в Петрич. Той работеше във водното дружество като началник на Подгорски район, в който влизат осем села, седалището му бе в село Коларово. След като бе назначен за заместник областен управител на Благоевградска област от предишното правителство, Капитанов напусна водното дружество, три  месеца той се водеше в неплатен отпуск и мястото му се пазеше, след което постът бе овакантен.

На мястото на Капитанов обаче няма назначен титуляр. От няколко дни сред общинските съветници в Петрич върви мълвата, че Капитанов отново ще бъде назначен на старото си място във ,,ВиК,, Димитър Капитанов, който е лидер на общинското ръководство на БСП в община Петрич, е бивш общински съветник в местния парламент в южния град. Той бе назначен на работа във водното дружество от вече бившия управител Васил Божанин, който е секретар на общинската структура на СДС.

Мнозинството, което избра Божанин за управител на „ВиК”, се пропука и близо две години след избирането му той бе свален и на негово място отново за временен управител съветниците избраха заместника му Илиян Ушев,който бе общински съветник от партия Българска социалдемокрация. Сега новият воден шеф Илиян Ушев трябва да сформира екипа, с който ще работи, в подбора ще имат основна роля и партиите, които го подкрепиха в Общинския съвет. Сред тях бе и БСП. Затова съветници вчера заявиха, че вече е коментирано името на Димитър Капитанов да бъде назначен на старата си работа във „ВиК”, след като бе отстранен от заместникгубернаторския пост от новото правителство на Бойко Борисов.

Очаква се на работа във ,,ВиК” да се върне и главната счетоводителка Жулиета Кусова. Тя се сочеше като човек на ГЕРБ, уволнената от предишния управител Васил Божанин. Кусова обжалва заповедта в съда и магистратите на първа инстанция я възстановиха на работа, последва обжалване от водното дружество пред Окръжен съд – Благоевград. Това бе по времето на Васил Божанин.

Според запознати сегашният шеф на „ВиК” Илиян Ушев ще прекрати обжалването и ще върне на работа Кусова като главен счетоводител. До няколко дни се очаква Илиян Ушев да обяви официално екипа си, с който ще работи.

struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене