Скандално известният проектант Иван Душков пак жаден за власт – напира за кмет на град Гоце Делчев!

Иван Душков

Изглежда бизнесът с криви проекти и тормоз над инвеститорите за пари от авторски надзор зацикли, та душката е решил да става управник!

Съветници и бивши кме­тове от ССД в Хаджидимо­во и Гоце Делчев окупираха общинските ръководства на СДС.

Дългого­дишният лидер на сините в Гоце Дел­чев, „вечният“ Бойко Тодоров, който се прос­лави като „човекът-партия и „пла­щаш, за да не те пипат инспек­цията по труда“ , е подал остав­ка и на негово място е избран строи­телният инженер Иван Душ­ков. На послед­ните местни избори през 2011 г. Душков бе кандидат за общински съ­ветник, но не успя да влезе. През далечната 2003 г. той направи първия си опит да влезе в политиката и местна­та власт, като тогава се яви на местния вот като канди­дат за общински съветник от Гражданска коалиция за свободен и демократичен избор. И двата случая се провали с пълен крах. Преди време Душков стана обект на разследване на вестник „Гра­дът“, след като строителна фирма подаде сигнал срещу него и скрития му ортак инж. Филип Хаджиев. Вместо да проектира качествено, Душков давал проектите си на млади студенти да се учат, благодарение на влиянието на Хаджиев те са одобря­вани, но след като възло­жителят започнел да строи, се сблъсквал действителността на некадърния про­ект. Конструкции, които не отговорят на архи­тектурата, сгрешени вертикални елемен­ти, които за да се оп­равят, трябвало да се плаща луди пари на Душков за така наречения „автор­ски надзор“ и на технйка Хаджиев пари за технически кон­трол. Иначе казано, около 10 хиляди лева. Схема, прили­чаща на чист рекет.

Сега след избора на Душков за лидер на СДС в Гоце Делчев, Душков веднага из­плува в публичното пространство като евентуален кан­дидат за кмет на предстоящите тази година местни избори. Види се, хранилката от тормоза над инвеститори е свърши­ла и той моментално иска да започне нов бизнес – бизнес с власт. Дали обаче това ще стане? Ние от вестник „Гра­дът“ се съмняваме…

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене