Ни Златка, ни Златанов!: ГЕРБ и Реформаторите не успяха да се разберат за поста шеф на РИО Благоевград

_thumb

ГЕРБ и Реформаторите в Благоевград не успяха да се разберат чие да е мястото шеф на Регионалния инспекторат по образованието в Благоевград.и се оказа, че в понеделник, когато напуска досегашният му началник Огнян Соколов, няма кой да влезе в кабинета му.

На прага сме на нов казус „МБАЛ – Благоевград, където дни наред бяхме свидетели на истинска политическа битка за постове и тук обаче се намесиха реформаторите и се създаде управленска какафония. Предложението на ГЕРБ за инспектората е на поста -директор да бъде върнат бившият шеф на РИО Ивайло Златанов, изненадващо обаче реформаторите издигнаха и своя кандидатура, дългогодишната учителка от село Микрево Златка Яневска и започнаха совалки по върховете на властта, коя от двете кандидатури да бъде избрана.

До края на работния ден вчера нямаше заповед нито за Златанов, нито за Златка Яневска. Така и в РИО в понеделник няма да има официален шеф. Според запознати,след като не са се разбрали мястото временно ще бъде оглавено от временно изпълняващ длъжността от инспектората до провеждане на конкурс. Разбира се, не се изключва и вероятността да пристигне някаква заповед по факс. А иначе Соколов получи заповедта си и в понеделник сутринта се изнася от началническия кабинет.

П. Петрова/www.struma.com/

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене