Радослав Тасков: 2014 година бе изключително натоварена, но и много успешна за ОбС-Благоевград

сесия януари

ОбС-Благоевград изпрати една натоварена, но продуктивна година. Това стана ясно от отчета на дейността на местните парламентаристи за 2014 година, който направи председателят на ОбС Благоевград Радослав Тасков. Това бе и първа точка в дневния ред на днешното редовно заседание на съветниците.

От отчета стана ясно, че през 2014 година общинските съветници в Благоевград са приели почти двойно повече решения спрямо 2013 година. Цифрите показват, че през миналата година приетите решения са 814, докато през 2013 година те са били 438.

Рекорден е и броят на преписките, който са били разгледани през изминалата календарна година. Това до голяма степен се дължи и на системата за електронно гласуване, която за първи път бе въведена в началото на 2014 година и оптимизира значително работата на местните парламентаристи.

Председателят на ОбС Благоевград изтъкна, че едни от най-важните решения са свързани с узаконяването на кооперациите в квартал Освобождение и на вилите в местността Бодрост.

Четирима пък са новите почетни граждани на Благоевград, избрани през годината. Това са Татяна Сърбинска, Костадин Динев, Спиро Дебърски и поетът Борислав Владиков.

 

„Намираме се в година в която предстоят избори, като цялостната оценка за работата ни ще дадат гражданите на Благоевград“, завърши своят отчет председателят на ОбС-Благоевград Радослав Тасков.

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене