Започна приемът на заявления „Личен асистент“ на лицата, които вече са ползвали услугата до 31 декември 2014 г.

община Благоевград

Община Благоевград приема заявления за предоставената социална услуга „Личен асистент“ на лицата и потребителите, които са ползвали услугата до 31 декември 2014 г.

Проектът, по който бяха отпуснати средствата, е „Подкрепа за достоен живот“ и е по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” на базата на Постановление № 4 на МС от 15.01.2015 г. за одобряване на допълнителни трансфери чрез бюджета на Министерството на труда и социалната политика за 2015 г. за предоставяне на услугата „Личен асистент“.

Бланки за заявления за личен асистент се подават в стая 325 на община Благоевград. Приемът на заявления е само за лични асистенти и потребители, които вече са извършвали и ползвали тази услуга до края на миналата година.

Предоставянето на тази социална услуга е от особена важност за подобряване качеството на живот на хората с увреждания, включително и на деца, които се нуждаят от постоянна грижа в ежедневието си. Социалната услуга дава възможност на тези хора да получат реална подкрепа в домашна среда.

До 31 декември 2014 г. 93 лични асистенти от община Благоевград са оказвали помощ на 98 лица.

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене