Благоевград е пълноправен член на Агенцията за Регионално развитие на Рила

благоевград

Благоевград е пълноправен член на Агенция за Регионално развитие на Рила, чиято основна цел е устойчивото социално-икономическо развитие на региона на Рила планина и превръщането му в привлекателно място за живот и туризъм. По всеобщото мнение на специалистите от община Благоевград партньорството с агенцията ще намери благоприятни измерения не само в сферата на туризма, но и за формиране на навици за природосъобразен начин на живот в региона.

Визията на АРРР е свързана със създаването на Геопарк на територията на Рила и успешното кандидатстване в Европейската мрежа на геопарковете. В това отношение е направена и първата стъпка през 2013 г., когато екипът на АРРР участва в Годишна конференция на мрежата, която се проведе в Италия.

С включването си в Агенцията за Регионално развитие на Рила пред община Благоевград се появяват чудесни възможности за сътрудничеството с утвърдени международни неправителствени структури и чуждестранни общини, с които да се обменя опит и да се възприемат добри практики.

Основните приоритети на Агенцията за регионално развитие на Рила изцяло кореспондират с визията на община Благоевград за периода 2014- 2020 година и членството би спомогнало за разнообразяване на инициативите, мерките и дейностите при изпълнение на стратегически цели на общината и разкриване на пълния й културно-исторически и туристически потенциал.

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене