Психично болна уби бебето си в дупнишкото село Червен брег

линейка

32-годишната Зоя Станкова родила в дома си в петък, оставила бебето да умре в лиген с вода

Психично болната Зоя Станкова е родила в дома си в дупнишкото село Червен брег, след което оставила бебето да умре, пише вестник „Вяра“ в днешния си брой. Снощи към 18,45 часа трупът на новороденото момиченце бе закаран за аутопсия в болницата в Кюстендил. Преди това екип на Спешния център закара родилката за преглед в общинската болница в Дупница. Предполага се, че бебето се е родило още в петък.

След сигнал, подаден от кметицата на селото Иванка Черешарска, която първа се досетила за случилото се, късно следобед вчера в къщата пристигнаха полицаи и следователи. Дойдоха и служители от Отдела за закрила на детето, които след като се убедиха, че в къщата няма други деца, си тръгнаха. „Зоя не е добре психически и затова като забелязахме, че е бременна, я наблюдавахме. Тя редовно ходи да пазарува в магазина, но в събота не я видях. Усъмних се, че е родила. В понеделник намерих позната акушерка и към 15,30 часа отидохме в къщата.

Видяхме, че Зоя вече няма корем, и я попитах има ли бебе. Отговори, че няма. Когато я попитах имало ли е кръв, каза, че имало много кръв”, сподели Черешарска. От полицията дадоха информация, че бебето е било открито в леген с вода в стаята, където се предполага, че е родено. Мъртвото момиченце не е първото дете на Зоя, отишло си по този начин. Възрастен мъж от селото разказа покъртителната история на болната жена.

Човекът предположи, че Зоя е забременяла от по-малкия си брат Николай, който също не бил добре психически. По думите на съселянина на Станкови Николай имал интимни отношения и със сестрата на Зоя и дори с майка им – също душевно болни. „Жената не е с главата си. Преди 1-2 години Зоя пак беше родила. Тогава беше хвърлила детето в реката. Сега не знам какво е направила, но видях линейката, дето откара детето. Тя не е добре. Живее в къщата с майка си и баща си Милан. Майката е от Сапарева баня, не й знам името на нея, не е добре тя. 

Сестра й Кирка е женена в Дупница, но с мъжа й живеят тука, работи в обувната фабрика. Кирка също не е наред, ама е малко по-добре”, обясни човекът. На въпроса знае ли се кой е бащата на бебето, мъжът отвърна: „Баща… Брат й е малко шашав, казва се Николай, он ги тура под ножо сите, по ред. Даже майка си оправя. Работи на казаните, като го викне некой да помага, ходи там, ама не е в ред”, разказа потресаващата история дядото. Повечето от хората в Червен брег, с които снощи се опитахме да разговаряме, категорично отказваха да споделят какво знаят. „Там е трагедия, не е за разказване”, каза един от съседите. „В селото вече всички знаят, че Зоя е родила, но друго не знам”, лаконична бе жена, която живее недалеч от дома на Милан Станков.

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене