Д-р Пандев: Ако си тръгна, болницата остава на автопилот

108557-d-r-Vladimir-Pandev

Бившият вече болничен шеф поиска оставката на министър Москов

Д-р Владимир Пандев вече не е изпълнителен директор на МБАЛ Благоевград, а за вр.и.д е определен д-р Огнян Митев. Както E79news писа заповедта му за уволнение е пристигнала тази сутрин, като лично му е връчена от Ралица Калинова, която е представител на Министерството на здравеопазването в 3-членния борд на директорите на лечебното заведение. Куриозното в случая е, че д-р Пандев отказа да напусне кабинета с мотива, че д-р Огнян Митев не може да изпълнява тази длъжност.

„Смяната е желана лично от министър Москов, който не се интересува от състоянието на болницата, а просто да ме махне“, каза д-р Пандев и уточни, че заседанието на съвета на директорите на МБАЛ – Благоевград се е провело вчера, като той не е бил уведомен за него.

Според протокола от заседанието, с който E79news разполага, на заседанието са присъствали председателят на съвета на директорите Ралица Калинова и заместник-председателят д-р Методи Гошев. И двамата са гласували за прекратяване правомощията на д-р Пандев като изпълнителен директор на МБАЛ Благоевград.

Според решение от същото заседание за изпълнителен директор на най-голямата болница в Югозападна България е избран д-р Гошев. Той обаче веднага е подал молба за излизане в неплатен отпуск до 22 март включително. След като молбата му е била удовлетворена за временно изпълняващ длъжността изпълнителен директор на МБАЛ – Благоевград е определен д-р Огнян Митев, който ще бъде на този пост до 17 март. За тогава е насрочено общо събрание на МБАЛ – Благоевград и предстои смяна на целия борд на директорите на МБАЛ – Благоевград.

Според д-р Пандев обаче Огнян Митев не може да изпълнява тази длъжност, защото не е вписан в търговския регистър. Едно такова вписване отнема минимум 7 дни.

„През тези 7 дни болницата ще остане на автопилот, без да има управител, който легитимно да подписва всички документи“, каза д-р Пандев и уточни, че става дума за документи за заплати, за пращане на пациенти в София, за плащания към доставчици и др.

„Ще остана в болницата, докато не дойде легитимно вписан нов изпълнителен директор“, каза д-р Пандев, според който министър Москов трябва да си подаде оставката, заради правна некомпетентност.

Автор: Станислава Христова, E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене