Няколко полицаи са пострадали при акцията в „Горна баня“

Веселин Вучков

Пострадал при снощната акция по обезвреждането на мъж в Горна баня не е само един служител на МВР. Това съобщи в кулоарите на Народното събрание вътрешният министър Веселин Вучков, цитиран отБГНЕС.

„Не е само той, има още“, призна Вучков, но отказа да уточни бройката на полицаите, които са пострадали. Вътрешният министър поясни, че служителите са били с леки наранявания, драскотини, преминали са преглед и са се върнали на работа. Сред леко пострадалите е и самият ръководител на акцията.

35-годишният Росен, който стана причина за акцията се намира в МВР болница, състоянието му не е усложнило и няма опасност за живота, заяви Веселин Вучков.

„Лично директорът на СДВР ръководеше тази операция, мисля, че полицаите и техните ръководители действаха абсолютно законосъобразно“, обяви Вучков, който бе лаконичен в коментара си за самата акция. Министърът коментира, че не е правил опит да се намесва в работата на баретите, като единствено е помолил директора да действа стриктно, съобразно нормите на закона за МВР – да се употребява сила, оръжие и помощни средства само в случаите на абсолютна необходимост.

На въпрос какви промени са необходими, тъй като това не е първият случай, при който психичноболен стреля на поразия, Веселин Вучков поясни, че принципно тези хора са се сдобили незаконно с оръжията и вероятно трябва да се потърси начин такива хора, които са в очевидно болестно състояние, да бъдат от време на време в изолация, за да не поставят под риск живота на съседите и на полицаите.

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене