Минка Капитанова уволни дисциплинарно директорката на ОДЗ „Пролет“ в Дъбница

минка капитанова

Директорката на ОДЗ „Пролет” в село Дъбница – Юлия Пашкулева, е уволнена дисциплинарно, научи ИНФОМРЕЖА.

Заповедта за отстраняването й е подписана от кмета на община Гърмен Минка Капитанова и е връчена на Пашкулева тази сутрин.

До мярката се стигнало след многобройни сигнали за неправомерно събирани пари от родителите лично от директорката, която едновременно изпълнявала и длъжността домакин, обясниха от администрацията в Гърмен мотивите за уволнението.

Пашкулева събирала по 40 лева от родителите, като ги уверявала, че са за по-доброто изхранване на децата им, за поддръжка на детското заведение и за покриване на месечните такси на малчуганите, чиито родителите или не ги плащали, или ги бавели твърде дълго поради липса на средства.

В същото време родителите пропищели, че сериозно се икономисвало и от дневния обяд на децата им и те буквално гладували, докато били на детска градина.

Назначената вътрешна проверка в ОДЗ „Пролет“ в село Дъбница установила, че нарушенията на директорката освен че били драстични, били и многобройни.

Въпреки констатациите, на Юлия Пашкулева били направени предписания и даден срок от 2 месеца за отстраняване на нередностите, което на практика не се случило.

В близките дни се очаква да бъде назначен нов временно изпълняващ длъжността директор до провеждането на конкурс, информира кметът на Гърмен Минка Капитанова.

INFOMREJA.BG

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене