Брутален престъпник застава пред съда: Гърците насрочват дело за екстрадирането на изверга от Сандански К. Тасев, гаврил се с 3-годишното си дете

_thumb

Mоже и да не го върнат

Гърците, арестували на работното му място във ферма в крайграничния град Нафпактос изверга от Сандански, Костадин Тасев насрочват дело за екстрадирането му следващата седмица. Беглецът Тасев ще бъде изправен пред съда по искане на българските власти, от които той избяга след като бе осъден на 12 години лишаване от свобода заради жестока гавра и блудство с 3-годишното си дете Сашко през 2010 година.

Има вероятност, ако служебният защитник на Тасев поиска и се мотивира добре, съдът да реши, че няма да го екстрадира в България. Въпреки доброто взаимодействие между българските и гръцките власти такава опция съществува. Тасев бе намерен от гърците във овцеферма в малкия град в Северна Гърция, където работил повече от година. За него имаше издадена европейска заповед за издирване. Работодателят на Тасев го разпознал и съобщил на местната полиция. Така следобед на 11 януари той бе закопчан.

Случаят „Костадин Тасев“ потресе България. Месеци наред лекари и социални служби се лутаха в търсене на причината за кървене от ануса на тогава 3 годишния Сашко. На финала столичен специалист установи, че в ануса на малкото момченце е поставян твърд предмет, от което детето е получило сериозни разкъсвания в областта. Тасев като абсолютен циркаджия разиграваше полиция и съд, правейки се на невинен, подкрепян от съпругата си Христина, която е доказано с ментални проблеми.

Двамата се крепяха взаимно и Христина до последно не повярва, че мъжът и е направил такова нещо. Всъщност примитивната спойка между тях помогна на полицаите да стигнат до местонахождението на Костадин в Гърция, той се обаждаше на Христина, която бе обект на специално полицейско наблюдение. По разказа на близка на семейството и леля на Христина, Тасев правил секс с нея по изключително брутален начин, лелята се позоваваше на разказите на племенницата си Христина.

Показанията й насочиха полицията и промениха хода на разследването, търсейки семейно насилие. По време на едно от съдебните заседания срещу Тасев, той се разплака и заяви, че не иска да влезе в затвора, защото там щели да се гаврят с него. Това, обаче не светна „лампичката“ на органите и той наистина успя да избяга и да поживее свободно 1 година след присъдата си. До началото на този месец. Ще следим случая. Наскоро в РУП на МВР в Сандански пристигна оперативна информация и за истинското местонахождение на кръвожаден килър от града. Работи се по неговото залавяне. В момента Сандански издирва с международни заповеди Антон Петковски – Нашко, застрелял бизнесмен от Благоевград и съучастника си, Атанас Божинов, който уби собствениците на Илинденски Мрамор и крадецът Володката.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене