Длъжник, превърнал се в килър, е теглил куршума на Митко Лудия

60127-632x358

Митко Лудия е бил ликвидиран от длъжник, превърнал се в килър. Става въпрос за човек, взел огромна сума от Димистър Стоянов, който не можел да ги върне. Това е водещата версия на полицията. Разследването на убийството продължава. Димитър Стоянов-Лудия бе убит около 19:30 часа пред Хотел Парк Пловдив. Съпругът на топмодела Роси Черногорова е прострелян пред италианския ресторант в жилищната кооперация. Семейство обитава голям апартамент в новата кооперация в парк „Лаута “ срещу картинг пистата.

Майсторът на бойните изкуства Димитър Стоянов-Лудия е собственик на заложна къща, а от десет години не се занимава активно с ММА-битки. Предеседател е обаче на федерацията по „Шу-ту“. Двамата демострираха добър стандарт на живот.

Димитър Стоянов – Лудия е застрелян с ловна пушка. Предполага се, че килърът е следи жертвата си и е бил запознат с движението и графика му. Убийството бе извършено тази вечер пред жилищната сграда в парк „Лаута“.

Убиецът по всяка вероятно се криел в гората на парк Лаута, до хотела, в който апартамент е имало семейството на жертвата. Гората е дала възможност да причака жертвата си и да я разстреля от непосредствена близост, пред входа на сградата. Криминалисти са блокирали района и правят оглед на изкуствено осветление.

Хора от ъндърграунда коментираха пред БЛИЦ, че през последните години Митко Лудия е изчезнал от полезрението на полицията и на медиите. Опитвал се да създаде имидж на сериозен бизнесмен, но лихварската му дейност била публична тайна.

Днес сутринта започва разпит на свидетели. От тях се очаква да дадат насока кои са били враговете на 38-годишния мъж. Тази вечер пред хотела се събраха ММА бойци и мъже с широки вратове. Те гледаха мрачно и шушукаха помежду си. Тук сме заради Митко, не е ваша работа какъв е бил и защо са го убили, изсъскаха мъжете с вид на борци и заплашиха със саморазправа. По информация на БЛИЦ един от куршумите е засегнал сърцето и той е бил смъртоносен.

По всяка вероятност има свидетели на убийството на Димитър Стоянов. Районът на разстрела е сравнително оживен, има няколко големи заведения, спортни клубове, а и убийството е извършено в „час-пик“, когато хората са се прибирали в хотела-кооперация, където е живеел и убития. Предполага се, че убийството е извършено с два изстрела от пушка. Шумът от стрелбата е чут в целия квартал,

Oпожарен автомобил Ауди А4 е открит в покрайнините на парк Лаута, близо до хотела, пред който тази нощ бе застрелян бизнесменът Димитър Стоянов, по прякор Лудия. Автомобилът е залят със запалителна течност и след това е бил запален. В момента криминалисти извършват оглед на колата, с която вероятно убиецът се е придвижил до местопрестъплението. Тя със сигурност е крадена.

Купето на аудито е изпепелено с цел заличаване на всякакви следи от убиеца. Това показва, че убийството е внимателно подготвено и планирано. Убиецът вероятно не е бил сам, а докато той е чакал жертвата си, съучастникът му е изпепелил колата. След това двамата са избягали с друг автомобил.

Показното убийството, което е второ в района за последните два дни, явно е притеснило сериозно институциите, тъй като на място тази вечер бяха окръжният прокурор Румен Попов и директорът на полицията Пламен Узунов. Близо 7 години в Пловдив не е имало поръчково убийство.

Десетки приятели на Димитър Стоянов се събраха за минути на мястото на убийството. Те оказаха подкрепа на съпругата на Стоянов, като бяха неотлъчно до нея. Митко – Лудия е бил уважаван от близките и приятелите си. „Двамата с Роси Черногорова бяха неразделни“ припомнят техни приятели. В знак на съпричастност много от приятелите на убития сложиха скръбни статуси във Фейсбук.

Един от най-близките му – Арман Хакобян написа: „Почивай в мир брат, ти беше един истински човек и един истински спортист и ще бъдеш винаги един от нас!“. Хакобян е арменец, който получил българско гражданство и в момента е трeньор по бокс. Фронтменът на рок бандата „Ренегат“ Константин Кацаров смени снимката на корицата си, а под снимката на Димитър , написа „Почивай в мир, братле“. Дългогодишно приятелство свързваше двамата пловдивчани.

struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене