Община Благоевград отвори кутиите от благотворителната кампания за Мишо

_thumb (1)

Община Благоевград организира в навечерието на коледните и новогодишните празници събиране на средства за лечението на ученика от Национална хуманитарна гимназия „Св. св. Кирил и Методий” Михаил Николов. За целта бяха разположени специални кутии на възлови места в Благоевград.

Кампанията за Мишо бе подсилена и от поздравителни картички, които всички можеха да закупят на цена от 1.50 лв. Приходите от тях също ще бъдат използвани за лечението на единайсетокласника, като сумите за картичките са преведени директно по сметката на Мишо.

Заедно с благотворителните кутии и картички всички събития, включени в културния календар на община Благоевград за месец декември, бяха обединени под мотото „Един град за едно дете. Благоевград за Мишо. Коледа е! ”.

Благородната кауза бе помрачена от новината, че една от кутиите, разположена в сградата на Mall of Blagoevgrad, е била открадната преди два дни.

За престъпното деяние е уведомена полицията и след проведени издирвателни мероприятия, извършителите са заловени.

В края на вчерашният ден стана ясна сумата от събраните от гражданите средства, както и справка за събраните дарения по сметката на Мишо. Общата сума възлиза на 10 253. 06лв. В нея са включени събраните средства в кутиите за Мишо, парите от продадените картички, събраните средства от продажба на фотографии, средствата от „Благотворителният базар на Дядо Коледа“, както и сумата, събрана от инициативата „Дядо Коледа в твоя дом“.

От самото начало на кампанията преди 5 месеца за възстановяването на Михаил Николов са събрани 60 000 евро, съобщи неговият баща.

П. Петров

От името на семейството на Мишо благодарим на всички, които заделиха от залъка си, за да подпомогнат лечението на момчето. Благодарим Ви Благоевград! Благодарим на всички за съпричастността! За пореден път показахме, че сме единни и съпричастни към болката на другия! В Благоевград и региона има много деца, болни и страдащи хора, които живеят с надежда, че не са сами! Struma.com е отворен за вашите болки! Вие имате нужда от помощ -ние сме насреща! Защото протегнатата, приятелска ръка в днешните условия на живот, е онзи стимул, който ни прави силни срещу предизвикателствата и житейските несгоди.

www.struma.com

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене