Григор Димитров победи Клижан и е на полуфинал в Бризбън

108172-grigor-dimitrov-brisbane

След ходенето по мъките срещу Жереми Шарди във втория кръг, Григор Димитров бе далеч по-убедителен на четвъртфиналите на турнира в Бризбън срещу Мартин Клижан, пише tenniskafe.com. Първата ни ракета се наложи над словака с 6-3 6-4 и се класира за полуфиналите, където очаква победителя от двубоя между лидера в схемата Роджър Федерер и участващия с WC Джеймс Дъкуърт. С победата над Клижан, Григор си осигури $22,800 от наградния фонд и 90 точки за световната ранглиста.

Гейм на нула, пробив и убедителното му затвърждаване дадоха комфортен аванс на Григор от 3-0 в началото на мача. Клижан успя да осъществи рибрейк за 3-2, но веднага след това отново бе пробит и Григор стигна до успеха в първия сет без сериозни колебания.

Седмият гейм премина през няколко дюса, но Клижан нямаше точка за пробив. В деветия пък той отрази два сетбола, но на третия се предаде Българинът спечели 72% от точките си на първи сервис срещу едва 52% на съперника си, като наниза и четири аса.

Сервисът на Димитров продължи да е ефективен и през втория сет, в който българинът отново осъществи ранен пробив за 2-1 след страхотни волета, гарнирани с лека помощ от мрежата. Ас за 40-30, след което още един мощен сервис означаваха затвърждаване и 3-1.

Всичко в мача изглеждаше решено след петия гейм на втория сет, в който Григор притисна отново Клижан на ретур и с две непредизвикани грешки от ракетата на словака фиксира серия от четири гейма поред.

Както неведнъж се е случвало при 4-1 за първата ни ракета, той започна колебливо сервис гейма си, в който Клижан бе много агресивен и стигна до две точки за пробив. С хубава комбинация, завършена с форхенд по обратния диагонал, Димитров отрази единия, след което предаде подаването си с двойна грешка.

Григор обаче все още имаше брейк преднина, което прехвърляше напрежението у полето на Клижан. Словакът спечели трудно подаването си и се доближи на един гейм – 4-3. След кратката пауза обаче Клижан не намери отговор на дълбоките форхенди и вариативната игра на Григор и българинът бе само на гейм от полуфиналите.

Словакът бе убедителен в следващия гейм, давайки само точка на Димитров, но след това бе безсилен срещу канонадата от бомбени сервиси на Григор и всичко приключи след час и 14 минути. 

По-късно днес Димитров отново ще излезе на корта заедно с австралийския талант Танаси Кокинакис срещу Кеи Нишикори и Александър Долгополов в полуфинал от надпреварата на двойки. Мачът е последен в програмата на корт №1.

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене