80 години от рождението на Краля

108143-elvis

Днес се навършват 90 години от рождението на краля на рока Елвис Пресли. Въпреки че от дълго време не е между живите, изпълненията му звучат в целия свят, а популярността му е като на съвременна музикална звезда.

Елвис Аарон Пресли е роден в Тупело, Мисисипи, на 8 януари 1935 г. Малко известно е, че всъщност „кралят на рока“ е трябвало да има брат близнак – мъртвородения Джеси.

През 1955 г. Елвис постига първите големи успехи. Умира на 16 август 1977 г. Тогавашният президент на САЩ Джими Картър го определя като един от символите на съвременна Америка. Официалната версия за смъртта на Пресли е свръхдоза наркотици, които той употребява постоянно, за да издържи на напрежението на славата. Мого от феновете му обаче смятат, че Краля все още е жив и всяка година се появяват информации, че е забелязан някъде по света.

Всеки август фенове на всички възрасти от целия свят се събират в имението му Грейсленд в Мемфис, за да се поклонят пред паметта на своя идол. Това е и най-посещаваният дом в Америка. Имението на Краля на рока е и най-известната сграда след Белия дом. През 1991 г. Грейсленд Меншън е включено в Националния регистър с исторически места. Именно тук, в градината за медитация, е и гробът на самия Елвис, пред който феновете отдават почитта си.

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене