Селяни винят Яне Янев в ползване на земите им

97072-Iane-Ianev

Лидерът на РЗС: Обработвам само общински терени, плащам си наема

Политикът Яне Янев неправомерно ползва чужди наследствени земи в санданското село Малки Цалим, където той отглежда крави, пише standartnews.com. Това твърди от името и на други свои съселяни 70-годишният Димитър Костов. Той има 22 декара парцел, който му е наследство, но реално въпросните площи се владеят от лидера на партия РЗС и неговите хора.

„Пращах жалби и в МВР, и в община Сандански. Направихме подписка с още няколко ощетени собственици. Яне сече дървата в имотите ни, ползва ливадите ни за пасища на кравите си. Поземлената комисия сякаш нарочно е объркала всичко при връщането на земите. Искаме си нашата земя, а не други да я стопанисват. Янев дори ме заплаши по телефона да не се занимавам с този въпрос“, твърди Димитър Костов.

 

Бившият депутат категорично отхвърли тези обвинения и е на съвсем друго мнение по казуса. Янев увери, че Костов не е успял някога да си възстанови земите и само той го атакува, никой друг. „Решил е мен да нарочи за виновник за това, а по онова време съм бил на 18-19 години. Всички земи, които ползвам за фураж на кравите си, са общинска собственост. Имам изрядни договори за тях и си плащам редовно наема на общината. Този човек обаче е решил да ме рекетира, но няма да стане. Няма да плащам и на общината, и на него“, убеден е лидерът на РЗС. Той призна за пусната жалба от Костов срещу него в полицията. „МВР обаче отказа да образува дори преписка срещу мен, защото обвиненията му са безпочвени“, каза още Яне Янев.

Кметският наместник Страхил Маламов защити политика. Според него той обработва само общински земи, а не частни. „Проблемът на жалващия се Димитър Костов, който е зет в селото ни, е, че някога Поземлената комисия не си е свършила работата, има застъпване на земеделски имоти, сбъркани имена, местности. Той и някои други са изпуснали срока да си върнат земите. да си търсят правата в съда“, сподели селският управник.

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене