Йордан Йорданов: Колко помии са изливали по мен през годините…

Бизнесменът Йордан Йорданов се върна на коварното място край река Бистрица, където спаси живота на четирима младежи, пропаднали с кола в ледените води. „Коварен завой“, посочи той на репортер нас „На светло“ по Нова телевизия мястото, където забелязал следите от гуми на злополучния автомобил.Той слезе и долу до реката, за да покаже как е вадил младежите. „Тая пътечка с краката я правих, за да стигна до тях“, показа той затрупания със сняг бряг на реката.

Йорданов обясни и как намерил младите хора, които се били обърнали по таван. „Като светнах с фара, те започнаха долу да пищят. Те си бяха във водата хората, целите. Те не знаеха къде се намират, хората“, разказа той. По думите му, трябвало да се действа бързо и нямало за кога да се обажда на тел. 112.

Бизнесменът обясни и защо отказва да дава интервюта. „Защото ми втръсна да ми досаждат тук няколко дни. Свършил съм едно добро дело – това е“, заяви той.

На въпроса дали и друг път е бил обект на медийно внимание, бизнесменът отговори: „Колко помии са се изливали върху мен“. И допълни: „Не искам да ме награждават за нищо. За мен светският живот е тук, по гората“.

„В България животът е в интриги и в маймунски работи – само да се плюят и да говорят глупости, нищо друго“, констатира Йорданов. „Познавам много политици“, каза той, но не пожела да назове нито едно име.

„Прекрасна съпруга, прекрасни деца, внук си имам, животни имам – храня си ги, от това по хубаво какво повече искаш“, похвали се той.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене