Свържете се с нас

Таблоид

Срам за собственото си име! Поетът Константин Пашкулев надмина себе си по злоба и завист. Вестник „Струма“ падна прекалено ниско, опитвайки се да оплюе до посиняване Николина Чакърдъкова. Не стреляйте по Коцето и баба Нели – те толкова си могат!!!!

Публикувано

на

Събирателният образ на интелектуалната мисъл във вестник "Струма" - колаж ивомир

Събирателният образ на интелектуалната мисъл във вестник „Струма“ – колаж ивомир

Какво ли няма да направи един хонорар от 8 лева? Риторично задаваме въпроса си ние – редакционният съвет на медийна група „Топ Преса“, след като прочетохме днес коментара на „автора“ на вестник „Струма“ за град Гоце Делчев – Константин Пашкулев.

Главната редакторка на малотиражката „Струма“ падна прекалено ниско и надмина собствения си рекорд по лайномед, пускайки, разбира се, редактиран коментара на колегата Пашкулев, предназначен да засипе с жлъч, злоба и завист певицата Николина Чакърдъкова и нейния спектакъл в зала „Арена Армеец“. Едва ли има в страната ни медия, която да е критикувала повече неврокопската звезда Николина за нейните, по наше му, неправилни стъпки. Стъпки, направени в политиката, защото, както не веднъж сме писали, тя нямаше място там. Нямаше място в политиката, защото мястото на Николина е на сцената – там, където умее да прави истински спектакли и да радва с положителни емоции десетки хиляди хора с автентичен български фолклор.

В случая с вестник „Струма“ и главно в странното „ООД“ между Пашкулев и неговата редактора – гуру баба Нели Десподска, обаче не се цели да се поднесе градивна критика, а се цели тенденциозно и клеветнически да се орезили една личност и едно събитие, само и само някой да излее комплексите си, а другият да възвърне част от пропадналия си почти до нулата тираж. А такова психопатско поведение не трябва да бъде подминато с лека ръка. Не очаквайте сега от нас да започнем директно с атаките срещу Пашкулев и  Десподска, защото ние ги уважаваме и за това, че поведението им наподобява психически болен, не ги прави мишени, а хора за съжаление. Така, че ние няма да „стреляме“ по тях, просто толкова си могат. А да се подиграваш на „завидния“ им стил на плюене и завист е направо кощунство, все едно да се подиграваш на сакат и болен човек. Не е човешко.

Човешко е обаче да се каже истината в прав текст. Всичко, написано от Пашкулев и редактирано от Десподска, е лъжи. Инсинуации и гнусни внушения на нещо, което е истинско събитие за град Гоце Делчев и страната ни като цяло. На първо място е описано, че някакви си „неврокопчани“ са били излъгани. Кои са тези, как са излъгани, защо няма имена, уважаеми обективни Пашкулев и Десподска? Второ, лъжа е, че Николина е пяла на пълен плейбек. Как да вярваме на човек, който парадира, че е истински журналист и описва факти от събитие, на което не е бил и не е видял нищо. Да не би да е ясновидец или е пожълтял до покафеняване да тиражира клюки и слухове? При това поет – човек на културата. И трето, уважаеми неврокопчани, Пашкулев ли е вашият представител, който изразява общото Ви мнение пред цяла България и Ви представя като обикновени злобари, които не харсвате Николина? Това е срам за вас, за името ви, за града ви. Цяла България хареса спектакъла, всички медии писаха и излъчиха положителни неща за него, само и единствено Пашкулев и Десподска се намериха да го оплюят, при това от Ваше име.

Екип на Топ Преса присъства на мястото на събитието, на което имаше повече от 13 000 човека и може да заяви със сигурност, че Пашкулев и Десподска лъжат. Второ, относно качеството на пеене и качеството на спектакъла, ами най-близката приятелка на Пашкулев – певицата Баряна Карпузова, която е описана като беквокалист, прикривал плейбека, не можа ли да потвърди на Коцето, че този път е надминал себе си по злоба и завист. Не можа ли да му обясни, че е пагубно за един творец сам да съсипва името си, захапал жлъчката на горчилката, виждайки в чуждите успехи своите провали и неуспехи. Но, млъкни, сърце! Няма смисъл да продължаваме да коментираме гнусотиите на „мастикарите” от „Струма“, продиктувани от емоции, наподобяващи психически смущения в критическата на жена от средна възраст. И понеже Константин Пашкулев е поет, искаме да събудим добрите чувства в него със закачливото творчество на големия български режисьор Андрей Слабаков, защото сме убедени, че поезията ще ни спаси в случая от самите себе си.

Коце, осъзнай се, светът не е само злоба и завист, изплюй жлъчката от устата си и ще усетиш, че животът има доста по-различен и сладък вкус.

Мечти за любов

На тези, които са обърнали пържолата

 

Печален педераст във мрака броди

Увяхнал стар с хроничен диабет

Видиотен от хиляди несгоди

В протрит балтон, с леке отпред

 

Няма вече кой да го обича

По темето плешиво да го гали

В очите му любовно да наднича

Кога е болен – тихо да го жали

 

И да закърпи старите му гащи

Да сготви вещо постен, стар фасул

А вечер седнали на прага бащин

Да се целуват в цъфналия гюл

 

Но той е сам и броди в мрака мрачен

Вали проливен, ситен дъжд

И шляпа в локвите и тихо плаче

Един увяхнал, сбръчкан мъж

Андрей СЛАБАКОВ 

Писоарна лирика

 

А ЗА ТЕЗИ, КОИТО ИСКАТ ДА СЕ УБЕДЯТ, ЧЕ КОНСТАНТИН ИМА ДОСТАТЪЧНО КАЧЕСТВА ДА КОМЕНТИРА ЕДНО МУЗИКАЛНО ПРЕДСТАВЛЕНИЕ, ПРЕДЛАГАМЕ НАСТОЯЩОТО ВИДЕО – ПРЕЦЕНЕТЕ ВИЕ ДАЛИ Е НА ЖИВО ИЛИ ПЛЕЙБЕК :

 

 

 

Понеже очакваме и реакции, очаквайте и по-скандално продължение…

коментара

Таблоид

Окръжен съд – Благоевград осъди трима иманяри от Банско и Белица

Публикувано

на

Състав на Окръжен съд, с председател съдия Росица Бункова, призна трима иманяри от Банско и Белица за виновни за това, че през месец май 2016г. в землището на местността „Миланица“ в град Якоруда, с лопати и металотърсачи, са търсили археологически предмети, както и за това, че в домовете им са открити уреди, за които знаят, че са за търсене на археологически обекти, както и археологически цености като накити и монети от различни епохи.

Така, И.Д.Д. от Банско получи 1/една/ година условно с 3 години изпитателен срок и глоба в размер на 5 хил.лв, М.А.Ч. от Белица получи 6 месеца условно, с 3 години изпитателен срок, а А.Т.А. също от Белица бе осъден на 10 месеца „пробация“.

Присъдата може да се обжалва или протестира пред Софийски апелативен съд.

коментара

Продължете с четенето

Таблоид

ИНТЕРАКТИВЕН УРОК ПО АНГЛИЙСКИ ЕЗИК ПО ПРОЕКТ, ПРОГРАМА „ЕРАЗЪМ+“ПРОВЕДЕ С ОСМОКЛАСНИЦИ В СУ САТОВЧА СТАРШИ УЧИТЕЛ МАРУСЯ ЛОЗАНОВА

Публикувано

на

Във връзка с „ПРОЕКТ” „Модерна и интерактивна класна стая чрез творчество и педагогически иновации“, Програма „Еразъм+”, Ключова дейност 1, Училищно образование на СУ „Св.св.Кирил и Методий, с. Сатовча, г-жа Маруся Лозанова – старши учител по английски език, проведе интерактивен урок по английски език с учениците от 8 клас при СУ „Св. св.Кирил и Методий“, с. Сатовча.

Учениците работят по учебна система: „Legacy for Bulgaria – А1”, изд. Longman. Урокът е Обобщение на първи модул на тема „Hello” с продължителност – 40 мин.

Целта на този урок бе да се изготви мисловна карта на изучения материал в първа единица на учебника, включваща граматика, лексика, въображение и креативност.

Очаквани резултати: изработване на обща мисловна карта, в която учениците показват знания, умения, въображение, виждане и креативно мислене за важните части от изучавания учебен материал.

Учителят започна с кратка беседа за основните методични единици, след което раздели учениците на групи и екипи.

Класната стая бе подготвена предварително с различни кътове, позволяващи на учениците да работят в екипи. Те имаха възможност да разположат белия лист на възможно най –подходящо място, така, че всички да могат да виждат и да работят заедно.

Учителят написа на средата на бялата дъска основното заглавие от първа единица. Заедно с учениците оформиха клоните на мисловната карта, като използваха различни цветове. След това, групите работиха по оформените „клонове” на мисловната карта. Всякa група работи като използва учебника за намиране на най – точните думи, които поставиха и използваха за оформянето на клоните.

Учениците работиха върху бял лист, в центъра на който бе написана думата от съответния клон, оцветена в същия цвят, както бе на бялата дъска. След завършване на клоните, всеки екип си избра ученик, който довърши клона на бялата дъска и говорител, който показа готовата карта пред класа. Екипите имаха по три минути да представят своето творчество.

Учителят наблюдава за правилното произношение, правилното изписване на думите на белия лист и на дъската, както и цялостното изпълнение на задачата.

Всички ученици работиха много активно, изключително усърдно, с огромно желание и вложиха много емоции, креативност и единство.

Този тип урок е много забавен, интересен, ползотворен и предпочитан от учениците, защото чрез мисловната карта, те достигнаха до крайния резултат и затвърдиха изучения материал в първата единица от обучението по английски език.

Като координатор на Проекта изказвам благодарности на г-жа Маруся Лозанова и креативните ученици от 8 клас.

Информацията е предоставена от г-жа Райка Славчева – старши учител по френски език и Координатор на Проекта.

коментара

Продължете с четенето
loading...

Facebook

КАЛЕНДАР

ноември 2019
П В С Ч П С Н
« окт.    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  

ПОПУЛЯРНИ