Свържете се с нас

Таблоид

Срам за собственото си име! Поетът Константин Пашкулев надмина себе си по злоба и завист. Вестник „Струма“ падна прекалено ниско, опитвайки се да оплюе до посиняване Николина Чакърдъкова. Не стреляйте по Коцето и баба Нели – те толкова си могат!!!!

Публикувано

на

Събирателният образ на интелектуалната мисъл във вестник "Струма" - колаж ивомир

Събирателният образ на интелектуалната мисъл във вестник „Струма“ – колаж ивомир

Какво ли няма да направи един хонорар от 8 лева? Риторично задаваме въпроса си ние – редакционният съвет на медийна група „Топ Преса“, след като прочетохме днес коментара на „автора“ на вестник „Струма“ за град Гоце Делчев – Константин Пашкулев.

Главната редакторка на малотиражката „Струма“ падна прекалено ниско и надмина собствения си рекорд по лайномед, пускайки, разбира се, редактиран коментара на колегата Пашкулев, предназначен да засипе с жлъч, злоба и завист певицата Николина Чакърдъкова и нейния спектакъл в зала „Арена Армеец“. Едва ли има в страната ни медия, която да е критикувала повече неврокопската звезда Николина за нейните, по наше му, неправилни стъпки. Стъпки, направени в политиката, защото, както не веднъж сме писали, тя нямаше място там. Нямаше място в политиката, защото мястото на Николина е на сцената – там, където умее да прави истински спектакли и да радва с положителни емоции десетки хиляди хора с автентичен български фолклор.

В случая с вестник „Струма“ и главно в странното „ООД“ между Пашкулев и неговата редактора – гуру баба Нели Десподска, обаче не се цели да се поднесе градивна критика, а се цели тенденциозно и клеветнически да се орезили една личност и едно събитие, само и само някой да излее комплексите си, а другият да възвърне част от пропадналия си почти до нулата тираж. А такова психопатско поведение не трябва да бъде подминато с лека ръка. Не очаквайте сега от нас да започнем директно с атаките срещу Пашкулев и  Десподска, защото ние ги уважаваме и за това, че поведението им наподобява психически болен, не ги прави мишени, а хора за съжаление. Така, че ние няма да „стреляме“ по тях, просто толкова си могат. А да се подиграваш на „завидния“ им стил на плюене и завист е направо кощунство, все едно да се подиграваш на сакат и болен човек. Не е човешко.

Човешко е обаче да се каже истината в прав текст. Всичко, написано от Пашкулев и редактирано от Десподска, е лъжи. Инсинуации и гнусни внушения на нещо, което е истинско събитие за град Гоце Делчев и страната ни като цяло. На първо място е описано, че някакви си „неврокопчани“ са били излъгани. Кои са тези, как са излъгани, защо няма имена, уважаеми обективни Пашкулев и Десподска? Второ, лъжа е, че Николина е пяла на пълен плейбек. Как да вярваме на човек, който парадира, че е истински журналист и описва факти от събитие, на което не е бил и не е видял нищо. Да не би да е ясновидец или е пожълтял до покафеняване да тиражира клюки и слухове? При това поет – човек на културата. И трето, уважаеми неврокопчани, Пашкулев ли е вашият представител, който изразява общото Ви мнение пред цяла България и Ви представя като обикновени злобари, които не харсвате Николина? Това е срам за вас, за името ви, за града ви. Цяла България хареса спектакъла, всички медии писаха и излъчиха положителни неща за него, само и единствено Пашкулев и Десподска се намериха да го оплюят, при това от Ваше име.

Екип на Топ Преса присъства на мястото на събитието, на което имаше повече от 13 000 човека и може да заяви със сигурност, че Пашкулев и Десподска лъжат. Второ, относно качеството на пеене и качеството на спектакъла, ами най-близката приятелка на Пашкулев – певицата Баряна Карпузова, която е описана като беквокалист, прикривал плейбека, не можа ли да потвърди на Коцето, че този път е надминал себе си по злоба и завист. Не можа ли да му обясни, че е пагубно за един творец сам да съсипва името си, захапал жлъчката на горчилката, виждайки в чуждите успехи своите провали и неуспехи. Но, млъкни, сърце! Няма смисъл да продължаваме да коментираме гнусотиите на „мастикарите” от „Струма“, продиктувани от емоции, наподобяващи психически смущения в критическата на жена от средна възраст. И понеже Константин Пашкулев е поет, искаме да събудим добрите чувства в него със закачливото творчество на големия български режисьор Андрей Слабаков, защото сме убедени, че поезията ще ни спаси в случая от самите себе си.

Коце, осъзнай се, светът не е само злоба и завист, изплюй жлъчката от устата си и ще усетиш, че животът има доста по-различен и сладък вкус.

Мечти за любов

На тези, които са обърнали пържолата

 

Печален педераст във мрака броди

Увяхнал стар с хроничен диабет

Видиотен от хиляди несгоди

В протрит балтон, с леке отпред

 

Няма вече кой да го обича

По темето плешиво да го гали

В очите му любовно да наднича

Кога е болен – тихо да го жали

 

И да закърпи старите му гащи

Да сготви вещо постен, стар фасул

А вечер седнали на прага бащин

Да се целуват в цъфналия гюл

 

Но той е сам и броди в мрака мрачен

Вали проливен, ситен дъжд

И шляпа в локвите и тихо плаче

Един увяхнал, сбръчкан мъж

Андрей СЛАБАКОВ 

Писоарна лирика

 

А ЗА ТЕЗИ, КОИТО ИСКАТ ДА СЕ УБЕДЯТ, ЧЕ КОНСТАНТИН ИМА ДОСТАТЪЧНО КАЧЕСТВА ДА КОМЕНТИРА ЕДНО МУЗИКАЛНО ПРЕДСТАВЛЕНИЕ, ПРЕДЛАГАМЕ НАСТОЯЩОТО ВИДЕО – ПРЕЦЕНЕТЕ ВИЕ ДАЛИ Е НА ЖИВО ИЛИ ПЛЕЙБЕК :

 

 

 

Понеже очакваме и реакции, очаквайте и по-скандално продължение…

коментара

Новини

Изгониха Иван Милин от „Фермата“

Публикувано

на

Иван Милин удари жена в риалити предаването „Фермата“. Димитров даде задача на Елизабет да изчисти шефската къща след едноседмичния престой вътре на Милин. След като Бети лъсна дома им, тя отиде да си почива на басейна с Кристияна.

Иван се появи и тя му направи забележка, че цапа басейна с кални обувки, като в отговор получи редица обиди и шамар. Ударът не бе сериозен, но е в нарушение с договорите на участниците.

В крайна сметка Иван се извини на Елизабет, но трябваше да си стегне багажа и да излезе временно от фермата, докато от продукцията решат дали ще продължи участието си.

Преди минути Иван и Андрей помолиха Милин да напусне…

Очаквайте подробности!

коментара

Продължете с четенето

Таблоид

Къде и как може да останем на палатка в националните паркове

Публикувано

на

До три нощувки на палат­ка на едно и също място в националния парк „Рила“ и в парк „Витоша“ са разрешени. В националния парк „Центра­лен Балкан“ можем да оста­нем 12 дни в бивака „Бялата река“. В националния парк „Пирин“ няма такива огра­ничения, показва допитване на БТА до ръководствата на парковете.

По време на почивката на палатка се очаква да спазва­ме общовалидните режими и норми за териториите на парковете и в частност да не палим огън извън опре­делените за това места, кои­то най-често са край хижи и заслони, да не увреждаме растителността и да не за­мърсяваме околната среда. Забранено е при разпъването на палатките да се нарушава целостта на повърхностния почвен слой; да се изграж­дат помощни съоръжения, конструкции и огнища. Не можем да ловим, убиваме, преследваме или безпоко­им диви животни, с каквито и да е уреди, средства и ме­тоди; да вземаме намере­ни мъртви екземпляри; да унищожаваме или вземаме яйца, включително в случа­ите, когато те са изоставени; да разрушаваме, увреждаме или преместваме гнезда; да увреждаме или унищожава­ме места за размножаване и почивка; да събираме, взе­маме, пренасяме, превозва­ме живи, ранени или убити животни и разпознаваеми части от тях, както и техните малки, яйца и други жизнени форми на животински видо­ве. Не можем да разкопава­ме, вземаме чимове, камъни, почва. Глобите според За­кона за защитените терито­рии варират от 5 до 5000 лв. според конкретния случай. Служители на националните паркове се грижат за охрана­та им.

Неорганизираната почивка на палатка на определените за целта места не изисква нарочен документ от ръко­водствата на парковете и заплащане на такси. При организирани групи бива­куването на територията на националните паркове под­лежи на съгласуване.

За личната ни хигиена и за питейни нужди трябва да разчитаме на вода от близ­ките хижи и от съществува­щи чешми, а не да пълним например соларни душове с вода от реки или езера. Можем да сме спокойни, че няма да ни посети диво жи­вотно, докато спим, защото местата, в които е позволено опъването на палатки, са в непосредствена близост до хижите и не попадат в пери­метъра на движение на жи­вотните.

От началото на летния ту­ристически сезон в парк „Пирин“ няма установени ад­министративни нарушения, съобщиха от парка. За парк „Рила“ на базата на постъпи­ли констативни протоколи за установяване на админи­стративни нарушения за не­регламентирано навлизане на коли предстои издаване­то на 4 акта за установяване на административно наруше­ние, след което с наказател­ни постановления, ще се оп­редели размерът на глобата или санкцията, обясниха от парка.

От 1 май тази година до 20 август директорът на НП „Централен Балкан“ е издал 12 наказателни постановления, с които са наложени гло­би в размер на 2800 лв. на 11 души и имуществена санк­ция в размер на 500 лева на едно юридическо лице. Четири от нарушенията са за паркиране на коли извън определените и обозначени паркинги със свободен дос­тъп на територията на на­ционалния парк без писмено съгласуване от Дирекция НП „Централен Балкан“; три – за извършване на забранена дейност в резерват; толко­ва са за сеч на дървесина в националния парк; две – за паша на селскостопански животни без издадено от Ди­рекцията на парка писмено разрешително.

От НП „Пирин“ коменти­раха, че там няма къмпинги в съвременния смисъл на понятието. Повечето от мес­тата представляват само удобни за па­латки поляни с из­точник на пи­тейна вода наб­лизо и огни­ща за пале­не на огън. Такива са местата край хижа „Бъндерица“ и под хижа „Де­мяница“. Последният не се използва като такъв повече от 10 години, посочиха от националния парк. Със за­повед на директора на Ди­рекция НП „Пирин“ от 2017 г. при спазване на определени условия, посочени в нея, се разрешава опъване до 10 палатки на определени с обозначителни табели места на следните хижи – „Безбог“, „Демяница“, „Бъндерица“, „Вихрен“, „Яворов“, „Синани­ца“, „Беговица“, „Пирин“, „За­газа“ и заслон „Тевно езеро“ и заслон „Спано поле“. Извън тези е забранено бивакуване и палене на огън.

Определените места за би­вакуване на територията на Национален парк „Рила“ са в районите на всички хижи и заслони, на отделни регла­ментирани места с кътове за отдих, както и на регламен­тираните места за лагеру­ване с палаткови лагери на Общество „Бяло братство“ и Българска федерация по йога.

Местата за разполагане на палатки в националния парк „Централен Балкан“ са в района на хижите и засло­ните (на места, определени от стопанисващите хижата) и съгласувани с Дирекция­та на парка. Те са в парков участък Тетевен – местност Нефтохимa, парков участък Троян – местност Киселица­та, парков участък Стоките – местност Пожар дере, парков участък Калофер – Бяла река. В рамките на прилежаща те­ритория около някоя хижа се позволява организирането на място за бивакуване на до 30 души след писмено съгла­суване с парковата дирек­ция. В националния парк ос­вен край хижите, може да се пали огън и в определени от ръководството паркови учас­тъци, местности, до чешми.

В случай, че избраното мяс­то за бивакуване в Централ­ния Балкан е в рамките на прилежаща територия около някоя хижа, се допуска органи­зирането на място за бива­куване на до 30 души след писмено съгласу­ване с Паркова­та дирек­ция. За бивакуване в бивак „Бяла река“ не се изисква съгласуване, заплаща се так­са. Там се допуска нощуване на до 80 души.

Според публикувания на интернет страницата на парк „Витоша“ План за управление на парка къмпингуване се допуска в зоната с направля­ван режим на защита по по­речието на р. Струма между селата Боснек и Чуйпетлово, по р. Куртова – от пътя за с. Плана до горна граница на гората и по туристическата пътека от местността Шумна­тица до р. Добри дол, като не се допуска за период по-дъ­лъг от 3 дни на едно и също място.

Вестник “ Топ Преса “

коментара

Продължете с четенето
loading...

Facebook

КАЛЕНДАР

септември 2019
П В С Ч П С Н
« авг.    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

ПОПУЛЯРНИ