Connect with us

Таблоид

Срам за собственото си име! Поетът Константин Пашкулев надмина себе си по злоба и завист. Вестник „Струма“ падна прекалено ниско, опитвайки се да оплюе до посиняване Николина Чакърдъкова. Не стреляйте по Коцето и баба Нели – те толкова си могат!!!!

Published

on

Събирателният образ на интелектуалната мисъл във вестник "Струма" - колаж ивомир

Събирателният образ на интелектуалната мисъл във вестник „Струма“ – колаж ивомир

Какво ли няма да направи един хонорар от 8 лева? Риторично задаваме въпроса си ние – редакционният съвет на медийна група „Топ Преса“, след като прочетохме днес коментара на „автора“ на вестник „Струма“ за град Гоце Делчев – Константин Пашкулев.

Главната редакторка на малотиражката „Струма“ падна прекалено ниско и надмина собствения си рекорд по лайномед, пускайки, разбира се, редактиран коментара на колегата Пашкулев, предназначен да засипе с жлъч, злоба и завист певицата Николина Чакърдъкова и нейния спектакъл в зала „Арена Армеец“. Едва ли има в страната ни медия, която да е критикувала повече неврокопската звезда Николина за нейните, по наше му, неправилни стъпки. Стъпки, направени в политиката, защото, както не веднъж сме писали, тя нямаше място там. Нямаше място в политиката, защото мястото на Николина е на сцената – там, където умее да прави истински спектакли и да радва с положителни емоции десетки хиляди хора с автентичен български фолклор.

В случая с вестник „Струма“ и главно в странното „ООД“ между Пашкулев и неговата редактора – гуру баба Нели Десподска, обаче не се цели да се поднесе градивна критика, а се цели тенденциозно и клеветнически да се орезили една личност и едно събитие, само и само някой да излее комплексите си, а другият да възвърне част от пропадналия си почти до нулата тираж. А такова психопатско поведение не трябва да бъде подминато с лека ръка. Не очаквайте сега от нас да започнем директно с атаките срещу Пашкулев и  Десподска, защото ние ги уважаваме и за това, че поведението им наподобява психически болен, не ги прави мишени, а хора за съжаление. Така, че ние няма да „стреляме“ по тях, просто толкова си могат. А да се подиграваш на „завидния“ им стил на плюене и завист е направо кощунство, все едно да се подиграваш на сакат и болен човек. Не е човешко.

Човешко е обаче да се каже истината в прав текст. Всичко, написано от Пашкулев и редактирано от Десподска, е лъжи. Инсинуации и гнусни внушения на нещо, което е истинско събитие за град Гоце Делчев и страната ни като цяло. На първо място е описано, че някакви си „неврокопчани“ са били излъгани. Кои са тези, как са излъгани, защо няма имена, уважаеми обективни Пашкулев и Десподска? Второ, лъжа е, че Николина е пяла на пълен плейбек. Как да вярваме на човек, който парадира, че е истински журналист и описва факти от събитие, на което не е бил и не е видял нищо. Да не би да е ясновидец или е пожълтял до покафеняване да тиражира клюки и слухове? При това поет – човек на културата. И трето, уважаеми неврокопчани, Пашкулев ли е вашият представител, който изразява общото Ви мнение пред цяла България и Ви представя като обикновени злобари, които не харсвате Николина? Това е срам за вас, за името ви, за града ви. Цяла България хареса спектакъла, всички медии писаха и излъчиха положителни неща за него, само и единствено Пашкулев и Десподска се намериха да го оплюят, при това от Ваше име.

Екип на Топ Преса присъства на мястото на събитието, на което имаше повече от 13 000 човека и може да заяви със сигурност, че Пашкулев и Десподска лъжат. Второ, относно качеството на пеене и качеството на спектакъла, ами най-близката приятелка на Пашкулев – певицата Баряна Карпузова, която е описана като беквокалист, прикривал плейбека, не можа ли да потвърди на Коцето, че този път е надминал себе си по злоба и завист. Не можа ли да му обясни, че е пагубно за един творец сам да съсипва името си, захапал жлъчката на горчилката, виждайки в чуждите успехи своите провали и неуспехи. Но, млъкни, сърце! Няма смисъл да продължаваме да коментираме гнусотиите на „мастикарите” от „Струма“, продиктувани от емоции, наподобяващи психически смущения в критическата на жена от средна възраст. И понеже Константин Пашкулев е поет, искаме да събудим добрите чувства в него със закачливото творчество на големия български режисьор Андрей Слабаков, защото сме убедени, че поезията ще ни спаси в случая от самите себе си.

Коце, осъзнай се, светът не е само злоба и завист, изплюй жлъчката от устата си и ще усетиш, че животът има доста по-различен и сладък вкус.

Мечти за любов

На тези, които са обърнали пържолата

 

Печален педераст във мрака броди

Увяхнал стар с хроничен диабет

Видиотен от хиляди несгоди

В протрит балтон, с леке отпред

 

Няма вече кой да го обича

По темето плешиво да го гали

В очите му любовно да наднича

Кога е болен – тихо да го жали

 

И да закърпи старите му гащи

Да сготви вещо постен, стар фасул

А вечер седнали на прага бащин

Да се целуват в цъфналия гюл

 

Но той е сам и броди в мрака мрачен

Вали проливен, ситен дъжд

И шляпа в локвите и тихо плаче

Един увяхнал, сбръчкан мъж

Андрей СЛАБАКОВ 

Писоарна лирика

 

А ЗА ТЕЗИ, КОИТО ИСКАТ ДА СЕ УБЕДЯТ, ЧЕ КОНСТАНТИН ИМА ДОСТАТЪЧНО КАЧЕСТВА ДА КОМЕНТИРА ЕДНО МУЗИКАЛНО ПРЕДСТАВЛЕНИЕ, ПРЕДЛАГАМЕ НАСТОЯЩОТО ВИДЕО – ПРЕЦЕНЕТЕ ВИЕ ДАЛИ Е НА ЖИВО ИЛИ ПЛЕЙБЕК :

 

 

 

Понеже очакваме и реакции, очаквайте и по-скандално продължение…

коментара

Таблоид

Трафикът на българските гранични контролно-пропускателни пунктове

Published

on

На границата с Република Гърция:
На ГКПП Кулата трафикът е интензивен на изход за товарни автомобили.
През ГКПП “Илинден” – “Ексохи” се пропускат само товарни автомобили с един водач след представяне на QR код.  Товарни автомобили преминават и през ГКПП “Капитан Петко войвода” – “Орменион”.
На влизане в Гърция през ГКПП “Маказа” могат да преминават гръцки граждани и чужди граждани с гръцки разрешителни за пребиваване с QR код, получен не по-късно от 24 часа преди влизането в Гърция и отрицателен PCR тест, направен не по-късно от 72 часа от времето на пътуване и преведен на гръцки или английски език. Водачи на товарни автомобили до 3,5 тона, извършващи международен превоз на стоки и товари през ГКПП „Маказа“, се допускат за влизане в Гърция с QR код,  без PCR тест. Спрямо влизащите в България не се прилагат допълнителни изисквания от страна на гръцките полицейски органи.
През ГКПП “Маказа”- “Нимфея” и ГКПП “Капитан Петко войвода”- “Орменион” гръцките гранични власти не пропускат преминаващи от 23 ч. до 7 ч. в двете посоки, независимо от тяхната националност.
През ГКПП “Ивайловград” – “Кипринос” и ГКПП “Златоград” не се пропускат в двете посоки никакви превозни средства.
Влизането натуристивГърция е възможно само през ГКПП “Кулата” – “Промахон” с отрицателен резултат на РCR тест за коронавирус, направен през последните 72 часа преди пристигането. Документът трябва да е на английски език, да съдържа име и фамилия, номер на паспорт или лична карта. Туристите могат да влизат в България на граничните пунктове „Кулата“ и  „Маказа“.

Пътуващите към Гърция, независимо от тяхното гражданство, трябва да притежават QR код чрез попълване на електронни формуляри за локализиране PLF (Passenger Locator Form) на електронен адрес: https://travel.gov.gr  По информация на гръцките гранични власти ограниченията за преминаване през граничните пунктове ще продължат до 30.09.2020 г.

На границата с Румъния:
Трафикът на ГКПП Русе-Дунав мост и ГКПП Видин-Дунав мост е интензивен на изход за товарни автомобили.В Румъния се пропускат български граждани без да им бъде налагана карантинаВременно е преустановено от румънска страна преминаването на хора и автомобили на граничните пунктове, съпределни на българските “Кайнарджа” и “Крушари”. Транзитните товарни автомобили могат да преминат българо-румънската граница само през ГКПП “Русе” и ГКПП “Видин”. Товарните автомобили, които превозват стоки от и за Румъния, може да преминават и през останалите функциониращи пунктове на българо-румънската граница.

На границата с Република Сърбия:
Трафикът е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове.
Българските граждани, които влизат на територията на Сърбия, трябва да представят задължително отрицателен PCR-тест за наличие на вируса SARS-CoV-2, не по-стар от 48 часа, издаден от национална референтна лаборатория. Ако преминават транзитно, могат да влязат в страната без да притежават отрицателен тест.

На границата с Република Северна Македония:
Tрафикът е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове.
Българските граждани могат да пътуват до Република Северна Македония без ограничения.

На границата с Република Турция:
Tрафикът на ГКПП “Лесово”- ГКПП “Хамзабейли” е възстановен, движението е интензивно на изход за товарни автомобили.Българските граждани могат да пътуват до Турция без ограничения.

Повече информация за ограничения при пътуване в чужбина може да се получи от МВнР:https://www.mfa.bg/bg/customnews/main/24736

и телефони +359 2 948 24 04; +359 2 971 38 56;

коментара

Continue Reading

Таблоид

МВР с последна информация за изчезналия 2-г. Мехмед

Published

on

Издирва се Мехмед Юркин на 2 години и 7 месеца от гр. Якоруда.

Детето е високо около 80 см, с руса коса и кафяви очи. Облечено е със синя жилетка с дълъг ръкав и розови панталонки. Обуто е с чехли. Последно е било забелязано около 16:00 часа на 23.09.2020 г. в двора на дома си в гр.Якоруда. След подаването на сигнала, около 18:00 часа на тел. 112, са предприети незабавни издирвателни мероприятия от полицейски служители, служители на РСПБЗН-Разлог, Планинска спасителна служба и служители на общината. Действията по издирването на детето продължават.

 

Гражданите, които имат информация за издирваното дете могат да сигнализират на тел.112 или в най-близкото управление на МВР.

коментара

Continue Reading
loading...

Facebook

КАЛЕНДАР

септември 2020
П В С Ч П С Н
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

ПОПУЛЯРНИ