Срам за собственото си име! Поетът Константин Пашкулев надмина себе си по злоба и завист. Вестник „Струма“ падна прекалено ниско, опитвайки се да оплюе до посиняване Николина Чакърдъкова. Не стреляйте по Коцето и баба Нели – те толкова си могат!!!!

Събирателният образ на интелектуалната мисъл във вестник "Струма" - колаж ивомир

Събирателният образ на интелектуалната мисъл във вестник „Струма“ – колаж ивомир

Какво ли няма да направи един хонорар от 8 лева? Риторично задаваме въпроса си ние – редакционният съвет на медийна група „Топ Преса“, след като прочетохме днес коментара на „автора“ на вестник „Струма“ за град Гоце Делчев – Константин Пашкулев.

Главната редакторка на малотиражката „Струма“ падна прекалено ниско и надмина собствения си рекорд по лайномед, пускайки, разбира се, редактиран коментара на колегата Пашкулев, предназначен да засипе с жлъч, злоба и завист певицата Николина Чакърдъкова и нейния спектакъл в зала „Арена Армеец“. Едва ли има в страната ни медия, която да е критикувала повече неврокопската звезда Николина за нейните, по наше му, неправилни стъпки. Стъпки, направени в политиката, защото, както не веднъж сме писали, тя нямаше място там. Нямаше място в политиката, защото мястото на Николина е на сцената – там, където умее да прави истински спектакли и да радва с положителни емоции десетки хиляди хора с автентичен български фолклор.

В случая с вестник „Струма“ и главно в странното „ООД“ между Пашкулев и неговата редактора – гуру баба Нели Десподска, обаче не се цели да се поднесе градивна критика, а се цели тенденциозно и клеветнически да се орезили една личност и едно събитие, само и само някой да излее комплексите си, а другият да възвърне част от пропадналия си почти до нулата тираж. А такова психопатско поведение не трябва да бъде подминато с лека ръка. Не очаквайте сега от нас да започнем директно с атаките срещу Пашкулев и  Десподска, защото ние ги уважаваме и за това, че поведението им наподобява психически болен, не ги прави мишени, а хора за съжаление. Така, че ние няма да „стреляме“ по тях, просто толкова си могат. А да се подиграваш на „завидния“ им стил на плюене и завист е направо кощунство, все едно да се подиграваш на сакат и болен човек. Не е човешко.

Човешко е обаче да се каже истината в прав текст. Всичко, написано от Пашкулев и редактирано от Десподска, е лъжи. Инсинуации и гнусни внушения на нещо, което е истинско събитие за град Гоце Делчев и страната ни като цяло. На първо място е описано, че някакви си „неврокопчани“ са били излъгани. Кои са тези, как са излъгани, защо няма имена, уважаеми обективни Пашкулев и Десподска? Второ, лъжа е, че Николина е пяла на пълен плейбек. Как да вярваме на човек, който парадира, че е истински журналист и описва факти от събитие, на което не е бил и не е видял нищо. Да не би да е ясновидец или е пожълтял до покафеняване да тиражира клюки и слухове? При това поет – човек на културата. И трето, уважаеми неврокопчани, Пашкулев ли е вашият представител, който изразява общото Ви мнение пред цяла България и Ви представя като обикновени злобари, които не харсвате Николина? Това е срам за вас, за името ви, за града ви. Цяла България хареса спектакъла, всички медии писаха и излъчиха положителни неща за него, само и единствено Пашкулев и Десподска се намериха да го оплюят, при това от Ваше име.

Екип на Топ Преса присъства на мястото на събитието, на което имаше повече от 13 000 човека и може да заяви със сигурност, че Пашкулев и Десподска лъжат. Второ, относно качеството на пеене и качеството на спектакъла, ами най-близката приятелка на Пашкулев – певицата Баряна Карпузова, която е описана като беквокалист, прикривал плейбека, не можа ли да потвърди на Коцето, че този път е надминал себе си по злоба и завист. Не можа ли да му обясни, че е пагубно за един творец сам да съсипва името си, захапал жлъчката на горчилката, виждайки в чуждите успехи своите провали и неуспехи. Но, млъкни, сърце! Няма смисъл да продължаваме да коментираме гнусотиите на „мастикарите” от „Струма“, продиктувани от емоции, наподобяващи психически смущения в критическата на жена от средна възраст. И понеже Константин Пашкулев е поет, искаме да събудим добрите чувства в него със закачливото творчество на големия български режисьор Андрей Слабаков, защото сме убедени, че поезията ще ни спаси в случая от самите себе си.

Коце, осъзнай се, светът не е само злоба и завист, изплюй жлъчката от устата си и ще усетиш, че животът има доста по-различен и сладък вкус.

Мечти за любов

На тези, които са обърнали пържолата

 

Печален педераст във мрака броди

Увяхнал стар с хроничен диабет

Видиотен от хиляди несгоди

В протрит балтон, с леке отпред

 

Няма вече кой да го обича

По темето плешиво да го гали

В очите му любовно да наднича

Кога е болен – тихо да го жали

 

И да закърпи старите му гащи

Да сготви вещо постен, стар фасул

А вечер седнали на прага бащин

Да се целуват в цъфналия гюл

 

Но той е сам и броди в мрака мрачен

Вали проливен, ситен дъжд

И шляпа в локвите и тихо плаче

Един увяхнал, сбръчкан мъж

Андрей СЛАБАКОВ 

Писоарна лирика

 

А ЗА ТЕЗИ, КОИТО ИСКАТ ДА СЕ УБЕДЯТ, ЧЕ КОНСТАНТИН ИМА ДОСТАТЪЧНО КАЧЕСТВА ДА КОМЕНТИРА ЕДНО МУЗИКАЛНО ПРЕДСТАВЛЕНИЕ, ПРЕДЛАГАМЕ НАСТОЯЩОТО ВИДЕО – ПРЕЦЕНЕТЕ ВИЕ ДАЛИ Е НА ЖИВО ИЛИ ПЛЕЙБЕК :

 

 

 

Понеже очакваме и реакции, очаквайте и по-скандално продължение…

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене