Цветан Цветанов: Ако бях вътрешен министър, Светлозар Лазаров може би щеше да е шеф на районно полицейско управление

660_91386ce2bc68d3e5a629d6f1bd5b28db

Не познавам съдия Ченалова, никога не съм говорил с нея във връзка с делото „Октопод“

2014 г. беше годината на истината. Това заяви зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов в предаването „На светло“ по Нова телевизия. Той поясни, че това, което се е случвало през предходната година е започнало да излиза наяве.

Цветан Цветанов опроверга тезата на Алексей Петров, който миналата седмица заяви, че е бил арестуван от Цветанов, тогава вътрешен министър, по поръчка на банкера Цветан Василев заради това, че е предупреждавал за несигурността на КТБ, без да назовава имена. Зам.-председателят на ГЕРБ бе категоричен, че арестът е станал, преди да започне да се говори за високите лихви на КТБ.

„Това е несериозно – да се твърди, че имам добри отношения с когото и да е в съдебната система“. Така Цветанов отговори на въпрос, свързан с това дали е заявявал, че съдия Румяна Ченалова му е нужна, за да изкара делото „Октопод“ докрай.

„Аз не познавам г-жа Ченалова, никога не съм говорил с нея“, бе категоричен Цветанов.

Според него назначаването на Цветлин Йовчев (за шеф на МВР), на Владимир Писанчев (за шеф на ДАНС) и на Светлозар Лазаров (за главен секретар на МВР) е било грешното решение в уравнение в системата за сигурност. В нея иначе работели много стойностни хора. „Ние можем да сменим Писанчев, но това не е решението“, каза зам.-председателят на ГЕРБ.

„Ако аз бях вътрешен министър, Лазаров може би можеше да е шеф на районно полицейско управление“, заяви Цветанов. Като пример за това, че главният секретар на МВР не действа адекватно, той посочи случая в Лясковец, при който бе убит командосът Емил Шарков в акция, координирана от Лазаров и от който истината не е излязла наяве. От т.нар. „кокаинова афера“ с Орлин Алексиев също нищо не станало ясно, изтъкна Цветанов.

pik.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене