Разграбиха курабийки и мъфини на благотворителен базар за Мишо в Благоевград, кметът Камбитов обеща да купи всичко, което не се продаде

Гимназистът Стефан Стойков бе приготвил шоколадова торта с орехи, парчето продаваше за 2.50 лв.

288-02-01  bazar1

Учениците от Езиковата гимназия „ Акад. Л. Стоянов” наредиха благотворителен базар във фоайето на община Благоевград. Сладки, кексчета, рисунки, сувенири, изработени от гимназистите, се разграбиха още в първите минути на благотворителната проява в помощ на Мишо от НХГ и „пеперудените деца“.

288-02-01 bazar3

Кметът Атанас Камбитов разгледа базара, взе си коледна изненада и обеща всичко, което не е продадено, да бъде закупено от общината.

288-02-01 bazar4

Кметът на Разлог Красимир Герчев също си купи коледна изненада и снежен човек и коментира пред „ Вяра” ,че е  приветства инициативата, защото децата дават пример на всички.

288-02-01  bazar5

Кекс, мъфини и суфлета продаваха Вероника Стойчева, Ралица Каращракова, Станислава Владимирова и Айшен Кунгьова.

Стефан Стойков пък бе приготвил шоколадова торта с орехи с помощта на майка си Димитринка и продаваше парчето за 2.50 лв.

„Много се постарах при приготвяне на курабийките, те са по рецепта на баба ми Латинка. Важно е да съберем повече пари и да помогнем”, коментира Кармелита Бежанска. Гимназистката се похвали, че само за половин час е събрала 15 лв.

Пред всеки щанд имаше купувачи, сред които както ученици, така и възрастни. Ръководителката на екип ”Защитено жилище” Невена Лумпарова си купи ръчна картичка и късметчета.

288-02-01  bazar6

Ангелина Воденичарова бе изложила своите рисунки на цени от 3, 4, 5 и 7 лв. Тя е в 10-и клас, рисува от 4 години. Вдъхновява се от поеми, от други художници експресионисти и сподели, че рисунките й са мрачни, но също така дават определена надежда, в тях има много скрити послания и символика.

Всички деца с удоволствие се включиха в инициативата и са много доволни, че могат да помогнат на свои връстници в беда, казаха и учителите от Езикова гимназия.

Благотворителната кауза бе в подкрепа на т. нар. „пеперудени деца”- болни от булозна епидермолиза, както и за Михаил Николов, ученик в НХГ.

8 деца в страната  в момента страдат от генетичното заболяване булозна епидермолиза. Наричат ги „пеперудени деца“, защото кожата им е изключително крехка и ранима – като крилце на пеперуда.

Михаил Николов е момчето, за лечението на което се обедини цял Благоевград, а коледната програма протича под мотото: „Един град за едно дете. Благоевград за Мишо. Коледа е!”

Снимките:

1 Атанас Камбитов си купи коледна изненада и обеща всичко, което не е продадено, да бъде закупено от общината

2  Кармелита Бежанска (вляво) беше приготвила курабийки

3 Пред всеки щанд имаше купувачи

4  Учениците бяха доволни от инициативата

5  Стефан Стойков бе приготвил шоколадова торта с орехи

Вестник „Вяра“

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене