Сигнал в Топ Преса! Ужасяващи злоуптореби в Басейнова дирекция – Благоевград! ДОКУМЕНТ!!!

1ТОКУ ЩО НА НАШАТА ЕЛЕКТРОННА ПОЩА СЕ ПОЛУЧИ СЛЕДНИЯТ ТЕКСТ :

Здравейте,
Пише Ви група съвестни граждани, които искат най-накрая истината да възтържествува.
Искаме да Ви информираме за злоупотреби с власт, които се случват последната година в едно държавно учреждение, а именно Басейнова дирекция Западнобеломорски район – Благоевград. Протесното писмо е срещу действията на Директора на Басейнова дирекция Западнобеломорски район – Благоевград, както и срещу действията на  Директора на дирекция „Контрол“ във същото ведомство. Сигурни сме, че ако се направи обстойна проверка на извършваните от тях дейности в дирекцията от лятото на 2013 г. досега ще се окаже, че висшите органи са превишавали правата си многократно, както и са нарушавали законовите разпоредби. Възмутени сме от начина на работа на тези директори и бихме желали да Ви обърнем внимание само на няколко малки детайла от случващото се в това учреждение.

1.Като доказателство на твърденията ни Ви предоставяме констативен протокол от извършена проверка, след подаден сигнал за незаконен добив на инертни материали от р. Мелнишка – Петричко. След като е извършена проверката и е констатирано, че има нарушение на законовите разпоредби последващи действия няма. Редно е да сведем до вашето знание, че дружеството, което е извършило това нарушение е АСД АКТОР. Същото това дружество, което строи Лот 4 на автомагистрала „Струма“. Редно е да си припомним колко протести има от граждани на населените места живеещи в непосредствена близост до изграждащият се участък. Човекът извършил проверката е тогавашният главен инспектор в дирекция „Контрол“ инж. Чавдар Молов, понастоящем Директор на Басейнова дирекция Западнобеломорски район – Благоевград. Извършената проверка и в последствие не предприетите действия от страна на главен инспектор Чавдар Молов, както и на Директора на дирекция „Контрол“ Арбен Конедарев са грубо нарушение на чл. 200 от Закона за водите, който казва:

Чл. 200, ал. 1, т.23. (нова- ДВ, бр.65 от2006 г., в сила от 11.08.2006 г.) добива разсипно злато или инертни материали в леглата на реките и деретата с механизация и без разрешително за ползване на воден обект – от 10 000 до 50 000 лв.;

2. Съгласно българското законодателство в Басейнова дирекция Западнобеломорски район – Благоевград работят държавни служители. Те биват назначавани на работа по силата на Закона за държавния служител. В него ясно е казва, че:
Съгласно Чл. 7, ал.2 от ЗДСл (Закон за държавния служител ):
(2) Не може да бъде назначавано за държавен служител лице, което:
(изм. – ДВ, бр. 95 от 2003 г., доп., бр. 94 от 2008 г., в сила от 1.01.2009 г.) би се оказало в йерархическа връзка на ръководство и контрол със съпруг или съпруга, с лице, с което е във фактическо съжителство, роднина по права линия без ограничения, по съребрена линия до четвърта степен включително или по сватовство до четвърта степен включително;

Това обаче не пречи на определени служители във въпросното ведомство да рабтят там въпреки, че са в явен разрез със Закона за държавния служител  и в  конфликт на интереси. Калина Симеонова Бачева е началник отдел „Разрешителни“ при Басейнова дирекция Западнобеломорски район – Благоевград. Христина Симеонова Петрова е инспектор в дирекция „Контрол“ при Басейнова дирекция Западнобеломорски район – Благоевград. Споделяме Ви, че двете госпожи са сестри. От една страна г-жа Бачева одобрява издаването на разрешително, а от друга – сестра й  г-жа Петрова оказва контрол върху същото това издадено разрешително. В същото време Директора на дирекция „Контрол“  при Басейнова дирекция Западнобеломорски район – Благореград Арбен Конедарев, който е запознат със законовото нарушение, повишава г-жа Христина Петрова от инспектор в главен инспектор в разрез със Закона за държавния служител, в който ясно е казано:

Чл. 75 (2) (Изм. – ДВ, бр. 43 от 2008 г., бр. 38 от 2012 г., в сила от 1.07.2012 г.) Държавният служител се повишава в следващия по-висок ранг преди минималните срокове, при условие че е получил най-високата годишна оценка на изпълнението на длъжността. Следващото повишаване в ранг на предсрочно повишен в ранг държавен служител се извършва само при условията и в сроковете по ал. 1.

  1. Друго фрапиращо нарушение е назначаването на Светослав Борисов Осев като експерт в отдел „Разрешителни“, чийто баща Борис Осев изготвя и кандидатства с проетки за одобрение пред Басейнова дирекция в същия този отдел „Разрешителни“.  При така стеклите се обстоятелства остава да си зададем само един въпрос: „Дали ако бащата кандидатства с проект пред сина си, той ще бъде одобрен или отхвърлен?“

Ние не приемаме това поведение за нормално. Не приемаме политически назначения, които се подиграват с обществеността, с работещите с/в това ведомство и не на последно място, които се подиграват със върховенството на закона в тази държава.

Изразяваме огромната си надежда тази информция да получи гласност и компетентните органи да бъдат сезирани. Надяваме се истината да възтържествува и веднъж за винаги да се прекрати порочната практика политически назначения да опетняват името на държавните институции.

2

От съвестните граждани.

ЧАКАМЕ РЕАКЦИИ….

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене